Arnhem – Schuytgraaf: binnen zes maanden een nieuwe woning

 

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. Deze nieuwe wijk kent een verrassende variatie in woningen en straten. Door de nabijheid van de Betuwe en de binnenstad van Arnhem heeft Schuytgraaf een bijzondere ligging. Daardoor voldoet wonen in Schuytgraaf aan veel individuele woonwensen.

 

In en om de wijk bevindt zich veel groen en water, met alle ruimte voor activiteiten en ontspanning. Scholen, gezondheidszorg, winkels en sportverenigingen maken van Schuytgraaf een complete wijk. De Betuwse dorpjes in het groen zijn bovendien uitstekend bereikbaar.

Janssen de Jong Bouw heeft 42 huurwoningen gebouwd in de wijk Schuytgraaf in Arnhem. De woningen zijn, van start bouw tot sleutel, in krap zes maanden tijd gebouwd dankzij een flexibel prefab bouwsysteem. Het opleveringsniveau is hoger dan het Bouwbesluit voorschrijft. De woningen zijn kwalitatief hoogwaardig en hebben een luxe keuken met inbouwapparatuur en een uitgebreide badkamer. De architectuur is geïnspireerd op de Amsterdamse Stijl naar de hand van architect Mathieu Bulkens. 

 

Kenmerken

Project
42 huurwoningen

Plaats
Arnhem

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Oplevering
2016

Duurzaamheid

De woningen presteren, met een zogenaamde energieprestatiewaarde, goed op het gebied van duurzaamheid. Deze energieprestatie is mogelijk gemaakt door onder meer toepassing van gevel-/ en dakisolatie, isolerende beglazing en stadsverwarming.

 

Voorzieningen

De bewoners huren samen met hun woning een parkeerplaats op het binnenterrein gelegen achter de woningen. De woningen hebben tevens elk een individuele houten buitenberging, gesitueerd in de achtertuin. De berging is ook te bereiken via het pad dat achter de tuinen loopt.