Abcoude: gasloos rustiek dorps wonen

Janssen de Jong Bouw bouwt voor woningcorporatie GroenWest 60 sociale huurwoningen in Abcoude.

Het totale project bestaat uit de nieuwbouw van 49 eengezinswoningen en 11 appartementen. In fase 1 hebben we centraal in het plan inmiddels 39 eengezinswoningen gerealiseerd. Fase 2, Het Erf, bestaat uit de bouw van 11 appartementen en 10 eengezinswoningen in rustieke, dorpse stijl.

Het project Hart van Groen bevindt zich in de nieuwe dorpsuitbreiding Land van Winkel waar de komende jaren circa 170 woningen zullen worden gerealiseerd. De woningen van GroenWest zijn verdeeld over drie deelgebieden: het Dorpspleintje, het Wilgenlaantje en het Erf. Elk gebied moest voldoen aan uitgebreide spelregels zoals omschreven in het beeldkwaliteitplan van landschapsarchitecten La4Sale voor de nieuwe wijk.

De woningen zijn onderhoudsarm en energiezuinig. Met een geringe aanvulling is ook de stap naar nul-op-de-meter voor alle woningen mogelijk.

Kenmerken

Project
10 woningen en 11 appartementen Land van Winkel

Plaats 
Abcoude

Opdrachtgever
Groenwest

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Bouwpartners
Bonte Installaties (W-installatie), Schijf Uithoorn (E-installatie)

Oplevering
September 2018

Wat maakt dit project uniek?

  • De woningen zijn door twee verschillende architecten, AbbinkXCo en HilberinkBosch, ontworpen.
  • De stijl is rustiek en dorps, alsof je woont op het Erf van de boerderij. De woningen zijn op een erf gelegen waarbij het appartementencomplex de “herenboerderij” is. De overige gebouwen, waaronder de eengezinswoningen zijn de “schuren”. *
  • De woningen zijn allemaal duurzaam en gasloos
  • Het appartementencomplex is daarbij deels voorzien van rieten daken en op de zonzijde voorzien van PV-panelen.