Onlangs heeft Janssen de Jong Bouw het project Duette opgeleverd in de wijk Oost-Boswinkel in Enschede. Daarmee is de grootschalige transformatie van de wijk compleet. De portiekflats uit de jaren ’50 hebben plaatsgemaakt voor ruim 200 woningen in een gevarieerde, vitale nieuwe wijk, waarvan 78 woningen gebouwd zijn door Janssen de Jong Bouw.

Het door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelde project Duette bestaat uit 16 luxe koopappartementen. Na de start verkoop in het voorjaar van 2018 is de bouw in november van hetzelfde jaar gestart. De winterperiode viel gelukkig mee en gaf weinig verlet. De bouw is conform planning verlopen en daardoor zijn de appartementen binnen een jaar opgeleverd door Janssen de Jong Bouw. Tijdens de oplevering van de algemene ruimten heeft Projectleider Jeroen ter Waarbeek een waardebon als opleverpresent aan VvE Duette overhandigd voor de verdere aanleg van de tuin.

Tevreden kopers
Jeroen over het bouwproces van project Duette: “De samenwerking met woningcorporatie De Woonplaats en gemeente Enschede was erg goed. Mede daardoor verliep het bouwproces keurig volgens schema. De contacten met de kopers waren eveneens plezierig en dit is wederzijds zo ervaren. Tijdens kijkmomenten en bij de oplevering gaven veel kopers aan erg tevreden te zijn. Ook uit de ontvangen klantenquêtes kwam dit duidelijk naar voren met een 8,5 als gemiddeld rapportcijfer. Tevreden klanten, daar doen we het voor!” De meeste bewoners zullen voor de kerst hun intrek nemen in hun nieuwe woning. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

Duurzame huurwoningen
Naast project Duette heeft Janssen de Jong Bouw de afgelopen jaren 24 huurappartementen, 20 koopwoningen en 18 zeer duurzame huurwoningen gerealiseerd in vernieuwbouwwijk Oost-Boswinkel. De huurwoningen zijn uitgerust met zonnepanelen en een luchtwaterwarmtepomp. Bovendien is voor een optimale bouwmethode met hoge isolatiewaardes en optimale kierafdichting gekozen. De huurwoningen zijn niet alleen energiezuinig, maar ook volledig gasloos.

Open plan aanpak
Bijzonder aan dit nieuwbouwproject is dat gedurende het gehele proces de huidige bewoners samen met marktpartijen, de gemeente en overige stakeholders een belangrijke stem hebben gehad middels ontwerpcharettes en keuzemarkten. Deze open plan aanpak was een experiment van woningcorporatie De Woonplaats en gemeente Enschede. Deze manier van werken heeft veel draagvlak opgeleverd, bij zowel de toekomstige bewoners als de betrokken partijen, omdat zij allemaal intensief betrokken zijn en samenwerken.