Op donderdag 14 september jl. kon de vlag uit in Doorn. Het hoogste punt van het derde en laatste landhuis van het project Het Zonnehuis, is bereikt. Een mooi moment voor opdrachtgever QuaRijn om alle betrokkenen in het zonnetje te zetten met het traditionele pannenbier.

Woonzorgcentrum Het Zonnehuis
Op de Utrechtse Heuvelrug bouwen wij aan een bijzonder project voor zorginstantie QuaRijn. Het Zonnehuis is een woonzorgcentrum voor mensen met Korsakov, dementie, somatiek of mensen die lang moeten revalideren. Verdeeld over drie landhuizen komen hier 153 wooneenheden, een klusschuur en moestuin voor de bewoners. Maar ook een publiek toegankelijk gezondheidscentrum, bestaande uit een polikliniek voor het Ziekenhuis Diakonessenhuis, twee huisartsenpraktijken, een apotheek, tandarts, kapper en een restaurant.

Gefaseerde aanpak
In het voorjaar van 2022 is het grootste deel van de sloop en nieuwbouw van Het Zonnehuis voltooid. Fase 3, bestaande uit een landhuis met 48 kleinschalige woningen voor mensen met dementie, wordt opgeleverd in 2024. De gefaseerde aanpak van de nieuwbouw maakt het proces complexer qua planning en uitvoering, maar zorgt ook voor minder verhuisstress bij de kwetsbare bewoners. Zij hoeven maar één keer te verhuizen.