Leren en werken

Janssen de Jong Bouw is een door het SBB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, voorheen Fundeon) erkend leerbedrijf.  Samen met het opleidingsbedrijf zorgen we voor instroom en diplomering van gemotiveerde jonge vakmensen in de bedrijfstak.

Waardevolle praktijkervaring

We bieden leerlingen en studenten waardevolle praktijkervaring. Hoewel nog in opleiding, is een leerling bij ons meteen een volwaardige medewerker. Een medewerker die we betrekken bij alle bedrijfsprocessen en -activiteiten en die deelt in de gezamenlijke verantwoordelijkheden. BBL-leerlingen van niveau 1 t/m 4, die de opleiding timmerman, metselaar, restauratiemedewerker of uitvoerder vinden bij ons een plek.

Leerbedrijf van het jaar

Niet voor niets is Janssen de Jong Bouw een aantal jaren terug uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar. Jan Willem Aardema – Directeur SSB Opleidingsbedrijf Bouw: “In onze intensieve samenwerking merken we dat Janssen de Jong als leerbedrijf nog niets aan opleidingskwaliteit heeft ingeboet ten aanzien van de beoordeling van destijds. Ook in economisch lastige tijden wordt leerlingen de mogelijkheid geboden voor langere perioden hun praktijkopleiding bij Janssen de Jong te volgen. Zodoende is inmiddels een aanzienlijk deel van het personeelbestand samengesteld uit oud-leerlingen van de SSB. Er wordt veel waarde gehecht aan een zorgvuldige introductie van de leerling op kantoor en op de bouwplaats en is de begeleiding in handen van een bevlogen opleidingscoördinator die samen met meerdere erkende leermeesters de praktijkopleiding inhoud geeft.”

“Als we jonge mensen nu niet de mogelijkheid bieden om hun opleiding te volgen, dan zullen ze ons straks, als de markt weer aantrekt niet weten te vinden en staan we met lege handen,” aldus het management van Bouw Zuid.

Wil je geen ontwikkelingen in de bouw missen?

De nieuwste ontwikkelingen, advies en concepten ontvang jij als eerste wanneer jij je hieronder inschrijft voor onze nieuwsbrief!