Digitaal opleveren

Digitale opmars
De bouwbranche is aan een digitale opmars bezig. Ook bij Janssen de Jong Bouw Zuid hebben we een start gemaakt om onze processen in de uitvoering te gaan digitaliseren. Concreet betekent dit dat ons (voor)opleveringsproces helemaal digitaal wordt uitgevoerd. Daarbij maken we gebruik van STA software (Smart Technical Applications).

LEAN
Met de data die gegenereerd worden zijn snel trends zichtbaar. Hiermee kan indien nodig direct na oplevering (bij)gestuurd worden. Dankzij digitaal opleveren zijn gegevens voor het KAM-jaarplan en jaarverslag direct beschikbaar. Accountgegevens kunnen in
enkele eenvoudige stappen snel gefilterd worden: denk aan de opname punten van een bepaalde partij, van bepaalde werkzaamheden of een filter voor onafgehandelde punten. ‘LEAN-denken’ is waar het bij ons om draait: ons proces optimaliseren en continu willen verbeteren.

Digi­succes
Deze software applicatie zorgt dat de stapels papierwerk aanzienlijk worden verminderd. Bovendien is er via live-management realtime inzicht in het proces. Inmiddels zijn er al diverse projecten met succes digitaal opgeleverd.

De voordelen:
Geen woningmap meer in wit-druk. Stukken worden digitaal verstuurd na 1e handtekening (scheelt kopieerwerk en kosten)
Goede voorbereiding
Handige tool d.m.v. registratie een tablet
Overzichtelijk
Wordt als prettig ervaren bij onderaannemers en leveranciers

Bekijk hiernaast het filmpje van onze uitvoerder Joris.

Dankzij digitaal opleveren verlopen onze interne processen transparant en gestructureerd.

Johan Engels – Controller