Donderdag 14 maart jl. is door de toekomstige bewoners samen met wethouder Pieter van der Stek van de gemeente Heeze-Leende het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de eerste 30 koopwoningen van het woningbouwproject Schaversvelden in De Bulders in Heeze.

Wethouder Pieter van der Stek verrichtte in bijzijn van kopers en projectbetrokkenen de officiële handeling middels het plaatsen van de symbolische eerste steen. De toekomstige bewoners zetten de schop in de grond om een tijdcapsule onder de eigen woning te begraven. De schep mochten ze als aandenken houden. Na de offciele handeling werd getoost op een voorspoedig bouwproces. Ondanks het slechte weer was het een feestelijk gebeuren.

Over Schaversvelden
Het nieuwbouwplan Schaversvelden is gelegen in het westelijke deelgebied van de nieuwbouwwijk De Bulders, gelegen aan de zuidzijde van Heeze. Hier worden de komende jaren ongeveer 350 woningen gerealiseerd. In het plan Schaversvelden fase 1 worden in totaal 30 woningen gerealiseerd, bestaande uit 8 hoekwoningen waarvan 7 met garage, 16 tussenwoningen met buitenberging en 6 twee-onder-één-kap woningen in diverse varianten, allemaal met garage. Het gebied krijgt een landelijke woonomgeving met veel groene plekken, boomgroepen en ruig graslandschap. De woningen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en worden gerealiseerd door Janssen de Jong Bouw Zuid. De woningen zijn ontworpen door Bulkens Architecten.

Alle woningen van Schaversvelden fase 1 zijn verkocht en kortgeleden is de verkoop van fase 2, bestaande uit 10 twee-onder-één-kapwoningen, gestart. Naar verwachting zullen de woningen van fase 1 eind 2019 worden opgeleverd. Kijk voor meer informatie over de woningen in fase 2 op www.schaversvelden.nl