Ivo van der Mark zal uiterlijk per 1 april 2020, bij het vertrek van Hans Smits – de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur-, Janssen de Jong Groep gaan leiden. Als voorzitter van de dan tegelijkertijd in te stellen groepsdirectie zal hij samen met Pieter Pijper de statutaire eindverantwoordelijkheid van de Groep hebben. Ivo van der Mark blijft daarnaast eindverantwoordelijk voor het cluster Bedrijfshuisvesting. Pieter Pijper zal naast zijn CFO rol, verantwoordelijk zijn voor het cluster Caribbean.

Van der Mark: “Janssen de Jong Groep behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland. Ik kijk er naar uit om leiding te gaan geven aan de hele Groep en het succes voort te zetten. De focus van Janssen de Jong Groep ligt op klanttevredenheid, kwaliteit en innovatief werkgeverschap. Stuk voor stuk aspecten waar ik me al jaren hard voor maak.”

De andere leden van de groepsdirectie zijn Mark van Doorn (directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling), Louis Camps (directeur Janssen de Jong Bouw Zuid), Aafke van der Werf (directeur Koninklijke Woudenberg) en Kurt Verbist (directeur Mijnmaatschappij Curaçao, Betonindustrie Brievengat en vertegenwoordiger cluster Caribbean).

Hans Smits zal toetreden tot de Raad van Commissarissen en blijft aandeelhouder van de Groep.

“Ik ben bijzonder blij dat we na een zorgvuldig proces en afweging de opvolging van Hans Smits vanuit de Groep zelf hebben kunnen realiseren. Tevens hebben we de besturing enigszins aangepast waardoor nog meer uitdrukking wordt gegeven aan een gedeelde verantwoordelijkheid voor de totale Groep, inclusief de Caribbean.”, aldus Hans Huis in ’t Veld, President Commissaris van de Groep.

“Ik ben ook verheugd dat vanuit de Groep in mijn opvolging voorzien kan worden. Een soepele overdracht kan nu plaatsvinden en dat is in het belang van de continuïteit van de Groep. Ik vond het een voorrecht om bijna 6 jaar leiding te hebben mogen geven aan de Groep. Ik wens Ivo van der Mark dan ook alle succes toe en heb er het volste vertrouwen in.”, aldus Hans Smits.