Vandaag is de eerste steen gelegd voor de bouw van 19 sociale huurwoningen die we in opdracht van Mooiland in Herpen realiseren. Dit werd gedaan door Willem Jan van Lokven, directeur Mooiland, Frank den Brok, wethouder gemeente Oss en Louis Camps, algemeen directeur Wonen bij JAJO. Met deze handeling gaven zij de start bouw een feestelijk tintje.  

Jonge duurzame woonwijk Wilgendaal
De nieuwbouwwijk Wilgendaal ligt tussen het sportpark en het centrum van Herpen. Janssen de Jong Bouw Zuid bouwt hier in opdracht van Mooiland 19 sociale huurwoningen. De grond is door de gemeente Oss beschikbaar gesteld aan Mooiland voor de bouw van sociale huurwoningen. De woningen worden ook wel nultredenwoningen genoemd en hebben de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping hebben de woningen nog twee slaapkamers onder de kap. Daarmee zijn de woningen geschikt voor een brede doelgroep met verschillende leeftijd voor nu en in de toekomst.  De verhuur is reeds gestart en reageren is niet meer mogelijk. De toekomstige bewoners mogen zelf de kleur kiezen voor hun keuken en badkamer. Mooiland verwacht dat de woningen rond de zomer klaar zijn!

Kobbe Vink, projectontwikkelaar bij Mooiland: “Met de bouw van deze woningen geven we thuis aan zowel de nieuwe als bestaande huurders in Herpen. Bestaande huurders die minimaal 5 jaar huren bij ons en op zoek zijn naar een meer geschikte woning, hebben de mogelijkheid om wooncarrière te maken en door te stromen naar deze nultredenwoningen.”

Louis Camps, algemeen directeur Wonen bij JAJO: “Bij Herpen ervaren we de meerwaarde van deze ketensamenwerking. Omdat we met vaste projectteams werken, zijn de communicatielijnen kort en de wensen snel in beeld. Doordat we als aannemer intern modelleren, sluit de output naadloos aan op het bouwproces. We kunnen snel en flexibel schakelen wat een positieve invloed heeft op de doorlooptijd.” 

Frank den Brok, wethouder gemeente Oss: “Voor Wilgendaal hebben we samen met inwoners en Dorpsraad Herpen gekeken wat de behoefte is als het gaat om woningbouw. Het resultaat mag er zijn: het wordt een prachtige mix voor jong en oud. Vandaag de start bouw van 19 energiezuinige sociale huurwoningen. Andere initiatieven zijn een bijzonder CPO-project en hofje voor de senioren. De bouw van de huurwoningen en fase 3 en 4 gaat sneller dan gepland. Een welkome stap in de groei van Herpen.”