Op Valentijnsdag heeft Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland, een groot hart op pad gestuurd om vijf ketenpartners te vragen een duurzame en langjarige relatie aan te gaan. Janssen de Jong Bouw is samen met Bouwmij Janssen geselecteerd om de komende negen jaar de nieuwbouwopgave voor Mooiland te verzorgen.

Een ketensamenwerking voor de komende negen jaar
Als ketenpartners voor nieuwbouw gaan Janssen de Jong Bouw en Bouwmij Janssen de komende negen jaar jaarlijks gemiddeld 70 duurzame en energiezuinige woningen bouwen voor Mooiland. Ketenpartners elk®, KnaapenGroep en De Variabele werken samen met Mooiland aan het renoveren en verduurzamen van 450 woningen per jaar.

Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland: “Vol vertrouwen sluiten wij deze ketensamenwerking voor een periode van maar liefst negen jaar, en niet alleen in de renovatie maar ook voor onze nieuwbouw. Hiermee kiezen we voor continuïteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze opgave sneller, duurzamer en betaalbaarder kunnen uitvoeren met een hogere klanttevredenheid. Een essentiële stap in het thuis geven aan onze bewoners en andere stakeholders.

Duurzaam, betaalbaar en circulair
De komende jaren liggen er voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland ook expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners. Mooiland heeft daar de juiste partners bij gevonden.

Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep: “In deze ketensamenwerking komt alles samen waar wij als Janssen de Jong Bouw voor staan. Met ons ModuFair woningbouwconcept bouwen we snel, betaalbaar en circulair woningen. Daarbij geloven we in de kracht van samenwerking om zo woningen te realiseren waar bewoners zich thuis voelen én gelukkig zijn. We zijn trots dat we samen met Bouwmij Janssen de nieuwbouwopgave voor Mooiland mogen verzorgen. Let’s build happiness.

A Mooiland love story
Zo’n langdurige relatie is een echte love story, zoals te zien is in onderstaand filmpje.