Donderdag 21 september jl. ondertekenden Bart Kivits, directeur Mooiland en Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid de voorbereidingsovereenkomst voor 22 nieuwbouwwoningen in Maren-Kessel en de realisatieovereenkomst voor 19 nieuwbouwwoningen in Herpen. Deze 41 woningen maken deel uit van de meerjarige ketenpartnerschap tussen Mooiland en Janssen de Jong Bouw.

Sanne: “Het afgelopen jaar hebben we een heel prettige samenwerking met Mooiland opgebouwd. Onlangs zijn we begonnen met de bouw van 36 sociale huurappartementen voor Mooiland in Boxmeer. Beide projectteams hebben hier vol enthousiasme en toewijding samengewerkt om het beste resultaat te behalen voor de toekomstige bewoners. We kijken ernaar uit om dit in Maren-Kessel en Herpen voort te zetten.”

19 sociale huurwoningen in Herpen
In het dorp Herpen is een nieuwe woonwijk Wilgendaal in ontwikkeling. De woonwijk ligt tussen het sportpark en het centrum van Herpen en vlakbij de A50. Naast deze woonwijk komt een nieuw park. In opdracht van Mooiland bouwen we hier 19 sociale huurwoningen bouwen. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig.

22 sociale huurwoningen in Maren-Kessel
In Maren-Kessel is gestart met de volgende fase van de woonwijk Liesdaal. De woonwijk ligt dicht bij het hart van Maren-Kessel.  In opdracht van Mooiland bouwen we hier 22 sociale huurwoningen bouwen, verdeeld over twee woonblokken van ieder 11 grondgebonden woningen. Het betreft duurzame en energiezuinige nultredenwoningen met de woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer en badkamer zich op de begane grond. Op de eerste etage zijn nog twee extra slaap- of hobbykamers en de technische ruimte. De woningen hebben een achtertuin met terras en een berging.

Ketenpartnerschap tot 2030
Er liggen voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. Goede samenwerkingen zijn daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is Mooiland in februari 2022 een negenjarig partnerschap aangegaan met vijf ketenpartners. Janssen de Jong Bouw geeft samen met Bouwmij Janssen invulling aan de nieuwbouwopgave. De partners Elk, Knaapen Groep en De Variabele renoveren en verduurzamen zo’n 450 woningen per jaar. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners.