Bouwen vanuit het credo ‘Let’s build happiness’, dat doet Janssen de Jong Bouw. Dat geldt logischerwijs ook voor het nieuwe woningbouwconcept ModuFair. Met dit concept willen we woningen bouwen waar mensen zich thuis voelen en gelukkig zijn. Hoe we dat precies verwezenlijken en welke zekerheden daaraan verbonden zijn vertel ik in dit blog.

De fundering van ModuFair zit in de emotie, niet in de techniek. We zetten veel meer in op het aansluiten op de klantwens. Natuurlijk hebben we slimme technieken waardoor we snel en goedkoop kunnen bouwen, maar we richten ons vooral op de emotie die schuilgaat achter een woning.

Betaalbare, comfortabele woningen
De woningbouwmarkt staat enorm onder druk. Er is een grote vraag naar betaalbare, comfortabele woningen die aansluiten op de behoeften van gebruikers. Denk dan bijvoorbeeld ook aan gezondheid van de bewoners en circulariteit van de woning. Daarvoor heeft Janssen de Jong Bouw ModuFair ontwikkeld. ModuFair is de paraplu waar verschillende concepten worden ondergebracht, zoals grondgebonden woningen en gestapelde bouw. Binnen al deze concepten heb je de mogelijkheid om de woning naar eigen wens samen te stellen. Dat geldt zowel voor de projectontwikkelaar, belegger of corporatie als de uiteindelijke koper of huurder. Met ModuFair maken we woongeluk beschikbaar en bereikbaar voor iedereen.

Het grootste voordeel van het concept is de flexibiliteit. Niet alle keuzes staan vooraf vast. We werken aan de hand van ruimtemodellen. Binnen deze ruimtemodellen is er veel flexibiliteit om een woning helemaal eigen te maken. Je kunt zelfs spelen met de maatvoering.

Grip op de planning en de kosten
Een groot pluspunt van conceptueel bouwen is dat je niet iedere keer opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Voor ModuFair hebben we een BIM-gedreven woningconfigurator opgesteld en binnen de ModuFair Calculator zijn alle basisvarianten van de woningen ingebouwd. Hierdoor kunnen we realtime prijsvorming realiseren. Tijdens het eerste gesprek aan tafel maken we de wensen en uitgangspunten inzichtelijk en vertellen je meteen welk prijskaartje daaraan hangt. En dit verandert ook niet meer tijdens het bouwproces waardoor je grip op de planning én de kosten houdt.

Wat daar aan bijdraagt is de zekerheid ‘geen meerwerk’. We hebben vaste afspraken met ketenpartners over wat bepaalde onderdelen van de woning mogen kosten. Mede doordat een groot aantal onderdelen rechtstreeks uit de fabrieken komt, bouwen we efficiënter en houden we grip op een betaalbare prijs.

Binnen 90 dagen de sleutel
Deze hoge mate van prefabricage zorgt ervoor dat we 90 dagen sleutelgarantie bieden. De meeste onderdelen van een ModuFair-woning maken we in de fabriek. Denk bijvoorbeeld aan het complete betoncasco waarbij alle installaties al zijn ingestort. De kozijnen zitten al in de wanden waardoor je niet alleen veel sneller en zekerder kunt bouwen, maar waardoor je ook de luchtdichtheid en kwaliteit beter kunt garanderen. Dat sluit dan weer aan op het wooncomfort en het woongeluk.

Woning uit de doos
Wij vergelijken woningen graag met een sneaker. Als de techniek in de basis gewoon klopt heb je al snel een schoen, in dit geval een woning, die voldoet aan je eisen. Deze basis is een witte sneaker, een standaard eengezinswoning. Maar op basis van de klantwensen kun je de woning naar wens samenstellen. Daarbij ben je verzekerd van de nul-opleverpuntengarantie. Als de woning wordt opgeleverd lijkt het net of deze zo uit de (schoenen)doos van de fabrikant komt. Deze garantie kunnen we bieden dankzij de manier waarop we onze strenge kwaliteitscontroles vormgeven. Met een ModuFair-woning koop je een nieuw product dat aan alle eisen voldoet!

Met de hierboven genoemde zekerheden ‘bouwen we happiness’ voor onze klanten. Dit waren er slechts vier. Wil je meer weten? Mijn collega Joost licht in zijn blog de andere vier zekerheden van ModuFair toe: tien jaar onderhoudsvrij, huurders/koperskeuze, circulariteitsindex en social return. Je kunt natuurlijk ook contact me opnemen via 06-23013519 of mail naar s.donker@bouw.jajo.com.