Deze week hebben we in de duurzame wijk Geerpark in Vlijmen de laatste woningen van Nieuwe Morgen fase 1 opgeleverd. In opdracht van Geerpark BV en Woonveste zijn we in december 2022 gestart met de bouw van 38 koopwoningen en 37 huurwoningen.

Gemiddeld minder dan 1 opleverpunt per woning
Nadat in februari de laatste huurwoningen aan Woonveste zijn opgeleverd, hebben nu ook alle bewoners van de 38 koopwoningen hun sleutel ontvangen. Zij kunnen aan de slag met inrichten en genieten van hun nieuwe woning in deze prachtige duurzame wijk. En met minder dan 1 klein opleverpuntje gemiddeld per woning kan het projectteam trots zijn op de bouw van deze fase.

Bouw Nieuwe Morgen fase 2 gestart
De toekomstige bewoners van de woningen in Nieuwe Morgen fase 2 hebben ook iets om naar uit te kijken. Nadat we in januari gestart zijn met het aanbrengen van de bodembronnen voor de duurzame verwarming van de woningen, zijn we in februari gestart met de bouw van deze 42 koopwoningen en 6 huurwoningen. Met deze start bouw is niet alleen de laatste fase van Nieuwe Morgen ingezet, ook nadert hiermee de afronding van de totstandkoming van de duurzame wijk Geerpark. 

Nieuwe Morgen
Op een toplocatie vlak bij het wijkpark groeit het nieuwste wijkdeel van de duurzame wijk Geerpark in Vlijmen, genaamd Nieuwe Morgen. Geerpark BV (een samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hendriks Coppelmans) ontwikkelt hier in totaal 123 woningen: 80 koopwoningen en 43 sociale huurwoningen voor Woonveste.

De woningen hebben een modern-landelijke architectuur, met frisse accenten en mooie details zoals luifels en veranda’s. Nieuwe Morgen biedt een rijke mix aan woningtypen: van twee-onder-één-kapwoningen mét en zonder veranda tot levensloopbestendige woningen, beneden- en bovenwoningen, rijwoningen en parkwoningen.

Alle woningen zijn gasloos en nul-op-de-meter en voorzien van een hoogrendement bodemwarmtepomp (luchtwarmtepomp bij de beneden- bovenwoningen). Je woont dus duurzaam en met een hele lage of zelfs geen energierekening, wel zo fijn in deze tijd! En helemaal klaar voor de toekomst.