Vacature kostendeskundige / calculator in de (nieuw)bouw - kantoor Son

Kostendeskundige / calculator (nieuwbouw)

Janssen de Jong Bouw, Son en Breugel, 32-40 uur. 

Ben jij het cijferende brein van onze projectteams. Word jij vrolijk van getallen, bepalen van financiële kaders en aandragen van alternatieve oplossingen zodat projecten realiteit worden. Heb jij enkele jaren ervaring als calculator/kostendeskundige en wil je van A t/m Z betrokken zijn bij onze woningbouwprojecten. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Janssen de Jong Bouw is een bouwbedrijf met een rijke historie. Vanuit diverse regio’s en vestigingen zijn wij landelijk opererend en hebben we een sterke profilering. Wij denken en bouwen van het credo en onze gedachte ‘Let’s build Happiness!’. Dit betekent dat wij bij Janssen de Jong Bouw woningen realiseren waar bewoners zich thuis voelen én gelukkig zijn. Ook onze eigen medewerkers willen we gelukkig zien: ruimte om te groeien en je verder te kunnen ontwikkelen binnen een informele en gemoedelijke sfeer. Kwaliteit, collegialiteit en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel. We vertellen je daar graag meer over in een persoonlijk gesprek!

In deze functie kom je te werken voor Janssen de Jong Bouw Zuid. Bij Janssen de Jong Bouw Zuid zijn ongeveer 80 medewerkers in loondienst. Ons kantoor bevindt zich in Son en Breugel en ons werkgebied ligt voornamelijk in de driehoek Utrecht – Tilburg – Venlo. De projecten die wij realiseren zijn zeer uiteenlopend. Van seriematige grondgebonden woningen tot een groot appartementcomplex in de binnenstad van Den Bosch.

Wat ga je als kostendeskundige/calculator doen?

Als kostendeskundige/ calculator draag jij een grote verantwoordelijkheid voor het bouwproject. Je werkt intensief samen binnen het projectteam en bent van A tot Z betrokken bij de totstandkoming van de juiste prijs in zowel grondgebonden woningen als gestapelde woningbouw. Naast het uitvoeren van werkbegrotingen werk je ramingen uit en begroot je project specifieke kopersopties. Dit doen we voor zowel woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars.

Een korte opsomming van je werkzaamheden:

 • Toetsen van projecten op maakbaarheid en financiële haalbaarheid
 • Berekenen van de benodigde materialen, hoeveelheden en manuren en kostprijs bepalen
 • Advies geven over de prijsvorming, zodat er een goede balans ontstaat tussen kwaliteit en prijs
 • Analyseren van offerte’s en opstellen van offerte spiegels voor verschillende onderdelen
 • Opstellen van VO-ramingen, (werk)begroting en kopersopties
 • Het verder brengen van onze manier van begroten d.m.v. MetenInBim.
 • Adviserende rol naar MT ivm prijsafronding naar opdrachtgever.
 • Contacten met onderaannemers.

Ben jij degene die we zoeken?

Wij zoeken een kostendeskundige / calculator die communicatief vaardig is en zijn/haar mannetje kan staan. Jij streeft ernaar om samen met het team het beste resultaat te behalen. Je werkt natuurlijk gestructureerd en hebt oog voor detail.
Mocht je al ervaring hebben als calculator en wil je graag doorgroeien naar de rol van kostendeskundige? Ook dan zorgen wij ervoor dat je deze kans krijgt.

Daarnaast is het van belang dat je beschikt over:

 • een afgeronde mbo-/hbo-opleiding Bouwkunde;
 • minimaal 3 jaar ervaring als calculator of kostendeskundige;
 • ervaring/bekend met het werken met de BIM methodiek en Ibistrad;
 • kwaliteitsbewust en gericht op oplossingen en kansen.

Wat bieden wij?

 • Een leuke en afwisselende functie bij een middelgrote vernieuwende bouwer die dynamisch is en waar de lijnen kort zijn.
 • De organisatie voelt klein, ondanks dat wij onder een groot en stabiel moederbedrijf vallen.
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Bouw en Infra.
 • Leaseauto, laptop, mobiele telefoon en overige hardware en software wordt tot in de puntjes verzorgd.
 • Een informele sfeer waardoor je je snel thuis voelt.
 • Geen beoordelingsgesprekken meer, maar alleen gesprekken om jouw talent verder te ontwikkelen.
 • Leuke activiteiten om de samenwerking en gezondheid van onze medewerkers te vergroten, zoals sportdagen, gezellige borrels, bbq’s, etc.
 • En een gezellige personeelsvereniging die je het gehele jaar door verrast met leuke activiteiten.

Nieuwsgierig?

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

 

 

 

Jouw HR aanspreekpunt

Debbie de Bresser

Debbie de Bresser

HR-adviseur

Inhoudelijke vragen?

Gerke Haisma

Gerke Haisma

Manager Realisatie

Tel. 088 – 355 99 60

 

Meer informatie over Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw maakt deel uit van JAJO. JAJO behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland en heeft ook vestigingen in het Caribisch gebied en Polen. De dochterondernemingen van JAJO werken zelfstandig zodat het persoonlijke en informele karakter behouden blijft. Met elkaar delen we kennis en ervaring in de gehele vastgoedcyclus: ontwikkelen, bouwen, onderhouden, herstellen en oogsten. We zijn altijd op zoek naar specialisten die hun vak verstaan of mensen die het vak nog willen leren. Naar mensen die leergierig zijn en het elke dag een beetje beter willen doen. Die net als wij een bijdrage willen leveren aan een betere en duurzame wereld voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.