Kostendeskundige calculator vacature Janssen de Jong Bouw

Kostendeskundige / calculator (nieuwbouw)

Janssen de Jong Bouw, Hardenberg – Hengelo, 32 – 40 uur per week

Ben jij het cijferende brein van onze projectteams? Word jij vrolijk van getallen, bepalen van financiële kaders en aandragen van alternatieve oplossingen zodat projecten realiteit worden? Heb jij enkele jaren ervaring als kostendeskundige  / calculator en wil je van A t/m Z betrokken zijn bij onze projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

Janssen de Jong Bouw is een bouwbedrijf met een rijke historie. Vanuit diverse regio’s en vestigingen zijn wij landelijk opererend en hebben we een sterke profilering. Wij denken en bouwen van het credo en onze gedachte ‘Let’s build Happiness!’. Dit betekent dat wij bij Janssen de Jong Bouw woningen realiseren waar bewoners zich thuis voelen én gelukkig zijn. Ook onze eigen medewerkers willen we gelukkig zien: ruimte om te groeien en je verder te kunnen ontwikkelen binnen een informele en gemoedelijke sfeer. Kwaliteit, collegialiteit en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel. We vertellen je daar graag meer over in een persoonlijk gesprek!

In deze functie kom je te werken voor Janssen de Jong Bouw Noord Oost. Onze kantoren bevinden zich in Hardenberg en Hengelo. Ons werkgebied ligt voornamelijk in Noordoost Nederland. De projecten die wij realiseren zijn zeer uiteenlopend.

Wat ga je als kostendeskundige / calculator doen?

Als kostendeskundige / calculator draag jij een grote verantwoordelijkheid voor het bouwproject. Je werkt intensief samen binnen het projectteam en bent van A tot Z betrokken bij de totstandkoming van de juiste prijs. Als kostendeskundige haak je in een vroeg stadium van het ontwerpproces aan en ben je verantwoordelijk voor het gehele prijsvormingsproces. Hierbij werk je van elementenbegroting naar detailbegroting waarna uiteindelijk de werkbegroting wordt opgesteld.

Een korte opsomming van je werkzaamheden:

  • Toetsen van projecten op maakbaarheid en financiële haalbaarheid
  • Berekenen van de benodigde materialen, hoeveelheden manuren en kostprijs bepalen
  • Advies geven over de prijsvorming, zodat er een goede balans ontstaat tussen kwaliteit en prijs
  • Aanvragen en analyseren van offertes en opstellen van offerte spiegels voor verschillende onderdelen
  • Opstellen van VO-ramingen, (werk)begroting en kopersopties
  • Het verder brengen van onze manier van begroten d.m.v. MetenInBim.
  • Adviserende rol naar MT ivm prijsafronding naar opdrachtgever.
  • Overdragen calculatie stukken aan projectteam

Ben jij degene die we zoeken?

Wij zoeken een kostendeskundige / calculator die communicatief vaardig is en zijn/haar mannetje kan staan. Jij streeft ernaar om samen met het team het beste resultaat te behalen. Je werkt natuurlijk gestructureerd en hebt oog voor detail.

Daarnaast is het van belang dat je beschikt over:

  • een afgeronde MBO/HBO opleiding Bouwkunde;
  • minimaal 3 jaar ervaring als calculator of kostendeskundige;
  • ervaring/bekend met het werken met Ibistrad, het werken met de BIM methodiek is een pre;
  • kwaliteitsbewust en gericht op oplossingen en kansen.

Mocht je al ervaring hebben als calculator en wil je graag doorgroeien naar de rol van kostendeskundige? Ook dan zorgen wij ervoor dat je deze kans krijgt.

Wat bieden wij:

  • Een leuke en afwisselende functie bij een middelgrote vernieuwende bouwer die dynamisch is en waar de lijnen kort zijn.
  • De organisatie voelt klein, ondanks dat wij onder een groot en stabiel moederbedrijf vallen.
  • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Bouw en Infra.
  • Laptop, mobiele telefoon en overige hardware en software wordt tot in de puntjes verzorgd.
  • Een informele sfeer waardoor je je snel thuis voelt.
  • Geen beoordelingsgesprekken, maar alleen gesprekken om jouw talent verder te ontwikkelen.
  • Leuke activiteiten om de samenwerking en gezondheid van onze medewerkers te vergroten, zoals sportdagen, gezellige borrels, bbq’s, etc.
  • En een gezellige personeelsvereniging die je het gehele jaar door verrast met leuke activiteiten.

Interesse?

Kom jij ons team versterken? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via onderstaand formulier. Voor het inwinnen van inhoudelijke informatie kun je terecht bij Mart Bekhuis (Projectcoördinator) 088 – 355 97 04 of bij Rico Kubat (Kostendeskundige / Hoofd Calculatie) 088 – 355 95 77.

Jouw HR aanspreekpunt

Isabel Sahertian

Isabel Sahertian

HR-medewerker

Inhoudelijke vragen?

Mart Bekhuis

Mart Bekhuis

Projectcoördinator

Tel. 088 – 355 97 04

Rico Kubat

Rico Kubat

Kostendeskundige / hoofd calculatie

Tel. 088 – 355 95 77

Meer informatie over Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw maakt deel uit van JAJO. JAJO behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland en heeft ook vestigingen in het Caribisch gebied en Polen. De dochterondernemingen van JAJO werken zelfstandig zodat het persoonlijke en informele karakter behouden blijft. Met elkaar delen we kennis en ervaring in de gehele vastgoedcyclus: ontwikkelen, bouwen, onderhouden, herstellen en oogsten. We zijn altijd op zoek naar specialisten die hun vak verstaan of mensen die het vak nog willen leren. Naar mensen die leergierig zijn en het elke dag een beetje beter willen doen. Die net als wij een bijdrage willen leveren aan een betere en duurzame wereld voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.