“We hebben hoge ambities met Hart van de Waalsprong”, zegt projectdirecteur René Steman over de nieuwe wijk in aanbouw in Nijmegen-Noord. “Dan wil je met aannemers in zee die dat goed begrijpen en meedenken tijdens de bouw. Daarom hebben we voor Janssen de Jong Bouw gekozen. Zij stellen zich echt als partner op.”

Hart van de Waalsprong is een nieuw en bruisend stadsdeel dat gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen ontwikkelen aan de noordkant van Nijmegen. Het wordt een bijzondere nieuwe wijk met 500 energieneutrale woningen, het meest duurzame winkelcentrum van Nederland, groene daken en veel openbare tuinen en waterpartijen. “Het is echt een heel mooi plan”, zegt Steman. “We ontwikkelen niet alleen de bebouwing, ook de openbare ruimte leggen we aan. We kunnen hierin al onze ambities kwijt op het gebied van architectuur, duurzaamheid, openbare ruimte en groenvoorziening.”

Janssen de Jong Bouw realiseert in deze nieuwe wijk in totaal 155 woningen: sociale huur, vrijesectorhuur en koopwoningen. Zusterbedrijf Hercuton bouwt een parkeerhuis met een dak vol zonnepanelen. Steman: “We kennen Janssen de Jong Bouw al jaren, we hebben het volste vertrouwen in de mensen die er werken. En daar gaat het uiteindelijk om: vertrouwen in elkaars vakmanschap. Onze architecten hebben bijvoorbeeld bijzondere metselwerkarchitectuur toegepast in hun ontwerpen. Janssen de Jong Bouw zet daarvoor vakmensen in, zodat we weten dat het eruit komt te zien zoals de architecten het voor ogen hebben.”

Het totale gebied is eind 2024 klaar, de bouw verloopt voorspoedig. “Ik hoor goede geluiden van de bouwplaats”, zegt de projectdirecteur. “Eén appartementenblok loopt zelfs vóór op planning, best bijzonder in deze tijd.”

“Ik hoor goede geluiden van de bouwplaats. Eén appartementenblok loopt zelfs vóór op planning, best bijzonder in deze tijd.”

René Steman

Projectdirecteur namens VanWonen

(Fotocredits: Bart van Vlijmen Fotografie, Brandbeeld)