Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Woningcorporatie Nijestee, zag tevreden toe op een vlekkeloos verloop van de bouw van Klein Corpus fase 3, een nieuw woonblok in de Groningse wijk Corpus den Hoorn. Janssen de Jong Bouw Noord leverde het complex in januari 2021 op.

 Het project betrof de laatste fase van een inbreidingsproject. Klein Corpus III omvat 25 appartementen, vijf eengezinswoningen en ruimte voor kinderopvang. De woningen zijn bestemd voor sociale en middenhuur. Jan Jaap Vogel is blij met de aanwas. “De woningnood is hoog. Daarom hebben we de ambitie om elk jaar 450 nieuwe woningen bij te bouwen en zo te zorgen dat de pijplijn gevuld blijft.”

In de eerdere fasen had Janssen de Jong Bouw zich bewezen als een ‘opvallend goede aannemer’. En mocht daarom ook aan de slag voor dit project. Vogel: “Het bedrijf werkt heel transparant en meedenkend. Onze ontwikkelaar en projectleider hebben daar veel profijt van gehad. Men heeft een open houding en denkt in oplossingen in plaats van ‘meerwerk scoren’. Die houding pakte vorig jaar ook heel goed uit bij de start van de coronacrisis. Het team heeft toen heel snel geschakeld, zodat het project er niet onder heeft geleden.”

Ook de vruchtbare relatie met de omgeving sprak boekdelen. “We hebben totaal geen gedoe gehad. Janssen de Jong speelde daarin een goede rol door ons te ondersteunen bij de voorlichting en de logistiek aan te passen op de wensen van de buurt. Dat klinkt heel simpel, maar het gaat meestal verkeerd. Aan dit project heb ik zelf heel weinig hoeven te doen. Voor mij is dat een belangrijke graadmeter.

Men heeft een open houding en denkt in oplossingen in plaats van ‘meerwerk scoren’.

Jan Jaap Vogel

Woningcorporatie Nijestee

Kijk hier voor meer informatie over Klein Corpus fase 3.