Vanuit hun vorstelijke nieuwe penthouse (circa 260 m2) bij de Vecht genieten Atie en Wim Wessels volop van hun riante uitzicht over Hardenberg. “Na 15 jaar in een prachtige vrijstaande woning wonen we nu in een prachtig appartement!” Het wooncomplex De Marsch omvat 19 appartementen met elk een eigen unieke indeling.

De ongekende indelingsvrijheid verleidde het echtpaar om de overstap te maken. “Voor ons was het een unieke kans”, vertelt Wim Wessels. “En voor de mensen van Janssen de Jong Bouw Noord vooral een bijzondere uitdaging. Zij bouwen tenslotte niet elke dag een complex met zó veel verschillende opdrachtgevers die allen hun eigen indeling mogen kiezen.”

Architect Henk Hamhuis uit Hardenberg nam het initiatief voor het project, waarvoor hij ook het ontwerp bedacht. Voor de realisering richtte hij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) De Marsch op, dat namens alle kopers optrad als opdrachtgever.

De samenwerking met het bouwteam verliep volgens Wessels bijzonder prettig. “Projectleider Jeroen ter Waarbeek, uitvoerder Erik Baan en woonconsulente Clarinda de Vries waren heel behulpzaam en zeer betrokken bij het project. Dat geldt ook voor de bouwvakkers, van wie velen hier uit de omgeving komen.

Iedereen had echt hárt voor de zaak.” Op de kwaliteit was evenmin iets aan te merken. Atie Wessels-Oudendijk: “We zijn erg tevreden over het werk en de hoogstaande afwerking. En wij niet alleen. Bij de oplevering was de bouwkundige van Eigen Huis heel complimenteus. Het zag er allemaal keurig uit en van hoge kwaliteit, vond hij.”

Wooncomplex De Marsch

Op het terrein waar ooit het oude zwembad van Hardenberg was gesitueerd, staat nu wooncomplex De Marsch. Het gebouw – een ontwerp van Hamhuis Architecten – bestaat uit 19 verschillende appartementen en een inpandige parkeergarage. De Marsch is tot stand gekomen uit een initiatief van groep particulieren die elkaar gevonden hebben in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Medio 2019 is Janssen de Jong Bouw noord gestart met de bouw en in januari 2021 zijn alle woningen opgeleverd.

Kenmerkend voor het gebouw is het sedum op het dak van de lage toren. Dit zorgt zomers voor meer koeling, is gunstig voor de waterafvoer en esthetisch aantrekkelijker voor de bewoners van de hogere toren. Ondanks de negentien verschillende plattegronden, is de bouwstructuur voor alle appartementen identiek. Alle woningen hebben twee terrassen en zicht op de Vecht. De elektriciteit voor alle gezamenlijke voorzieningen, zoals de lift en verlichting, wordt geleverd door PV panelen op het dak. Ook zijn voorzieningen getroffen om aan te kunnen sluiten op het toekomstig warmtenet van de gemeente.