In Baarlo bouwt Janssen de Jong Bouw aan 18 woningen in het project Kuukven. 8 levensloopbestendige boerderijwoningen en 10 sfeervolle twee-onder-één-kapwoningen. Onlangs werden hier de dakkappen geplaatst, een mooi moment om eens een kijkje te nemen op de bouw.

In alle vroegte is de vrachtwagenchauffeur vanuit Hardenberg vertrokken, zijn transport? De dakkappen voor op het project Kuukven in Baarlo. De dakkappen zijn in de timmerfabriek van Janssen de Jong in Hardenberg geprefabriceerd. Eenmaal aangekomen in Baarlo worden de dakkappen met veel precisie van de vrachtwagen getild door een grote kraan.

Verderop op de bouwplaats wordt druk gemetseld en horen we de jolige deuntjes van een Duitse Schlager, dit trekt onze aandacht. Het blijkt de muziek uit de bluetooth speaker van Hans. “We worden er helemaal dol van, het is elke dag hetzelfde liedje. Alleen maar Duitse Schlagers,” aldus collega’s Peter en John met een grote glimlach op het gezicht. “Wij werken al ruim 30 jaar als metselploeg voor Janssen de Jong Bouw. We gaan als ploeg van bouw naar bouw.” In het café hoeven ze bij John inmiddels niet meer aan te komen met Duitse Schlagers, dan loopt hij even naar buiten zegt hij.

Inmiddels liggen de meeste dakkappen al op hun plaats, zo snel gaat dat. De kappen worden van de vrachtwagen getild en worden rechtstreeks op de dakspanten geplaatst. Hierna worden de kappen nog goed bevestigd en worden de dakpannen gelegd.

Kuukven II

Kuukven II in Baarlo is een nieuwe wijk met een duidelijke identiteit. Het plan wordt verdeeld in hofjes die Kuukven II een eigen en open karakter geven. De laatste projectmatige woningen in dit plan zijn ontworpen in dorpsachtige architectuur gecombineerd met eigentijdse detailleringen en onderverdeeld in eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Wonen met architectonisch heldere lijnen en sterke accenten op de hoeken rondom een binnenhof. Hierdoor krijgt het plan een historisch karakter en ontstaat er binnen de hofjes een echt thuisgevoel dat jong en oud zal aanspreken.