“Nederland is niet af, de Bouw maakt het”*

Aanstaande zaterdag 20 mei vindt de Dag van de Bouw plaats. Janssen de Jong verwelkomt tussen 10:00 – 16:00 uur het publiek om een kijkje te nemen op de bouwplaats van 42 woningen, fase 6 op plan Hulzebraak III in Schijndel.

Dag van de Bouw
Op de Dag van de Bouw willen bouw- en infrabedrijven de trots van de sector over het werk delen met het publiek. Van huis tot school, van ziekenhuis tot kantoor, van weg tot tunnel, van brug tot viaduct: door bouw- en infrabedrijven gemaakt én onderhouden. Nederland is niet af. De Bouw maakt het!*

Hulzebraak III
In het zuiden van Schijndel ontwikkelt en realiseert Janssen de Jong het nieuwbouwplan Hulzebraak III. Het plan is gelegen tussen de Europalaan, de Sterrenlaan, de Dierenriem en de Parallelweg en voorziet in de bouw van circa 184 woningen voor verschillende doelgroepen.

 Voormalige voetbalvelden
In het verleden lagen op deze locatie de voetbalvelden van voetbalvereniging RKSV Schijndel, die inmiddels verhuisd zijn naar sportpark Zuideinderpark. Een blijvende herinnering aan de vroegere functie van de locatie is de kleine aarden wal die hier is gelegen. Deze verhoging vormde een natuurlijke tribune naast het voetbalveld.

Spoorlijn Duits Lijntje
Aan de zuidkant van Hulzebraak III bevindt zicht het Duits Lijntje. Dit is een oude spoorlijn met grote cultuurhistorische waarde die ligt tussen Boxtel en het Duitse Wesek. Het Duits Lijntje is sinds 2004 buiten gebruik en vormt nu onder andere een ecologische verbindingszone.

Deelplan met eigen karakter
Op plan Hulzebraak heeft Janssen de Jong al eerder een fase mogen bouwen voor opdrachtgever Huis & Erf. Inmiddels wordt gebouwd aan een project van 42 woningen die Turnkey worden opgeleverd. Een bijzonder deelplan met een geheel eigen karakter.

Conceptmatig bouwen
Janssen de Jong bouwt de woningen met het flexibele bouwsysteem ToPlan: dit geeft opdrachtgevers de mogelijkheid iedere woning naar eigen inzicht samen te stellen. Het systeem kan zo elke woning uniek maken en is bovendien geschikt om in korte tijd rijwoningen, studio’s, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen te realiseren.

Duurzaam
ToPlan biedt ook duurzaamheidsopties: van EPC 0,4 tot Nul-op-de-meter, alles is mogelijk.

Niet zomaar een huis, maar een Thuis
Janssen de Jong denkt én bouwt vanuit het credo ‘Optimale ruimte voor mensen’. Nieuwsgierig hoe wij een ‘Thuis’ bouwen? Kom ook eens kijken tijdens de Dag van de Bouw op locatie Hulzebraak III – Schorpioen, Schijndel.

Voor meer informatie:

Hulzebraak III is tot stand gekomen in samenwerking met Janssen de Jong Bouw en Projectontwikkeling, dochters van de internationaal opererende Janssen de Jong Groep. 

* ‘De Bouw maakt het’ is een initiatief van Bouwend Nederland.