Afgelopen week heeft Janssen de Jong 57 huurwoningen opgeleverd aan Woningcorporatie WonenBreburg. Het betreft huurwoningen in het herstructureringsproject Rosmolen 2 te Tilburg. Rosmolen is een nieuwe wijk, met zowel koop- als huurwoningen, waar bewoners al vóór de bouw een band met elkaar hebben opgebouwd. Gisteren vond de officiële sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners plaats.

In totaal zijn er in 2 fasen 159 nieuwbouw woningen gerealiseerd in het nieuwe Rosmolen. De laatste fase biedt ruimte aan 57 huurwoningen en 24 koopwoningen en is een samenwerking tussen WonenBreburg en Janssen de Jong. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid hebben gezamenlijk de verdere ontwikkeling en realisatie van de 81 woningen in Rosmolen fase 2 opgepakt. De koopwoningen zijn door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkeld en verkocht. Deze worden in de eerste helft van 2018 opgeleverd. Daarmee is de totale herstructurering van de wijk Rosmolen in Tilburg afgerond.

Bewonersparticipatie
Bij de ontwikkeling van de huurwoningen zijn de toekomstige bewoners al vroeg bij de plannen betrokken. Voor het deel dat WonenBreburg gaat verhuren vonden er maar liefst 15 bijeenkomsten plaats, waarbij de ontwikkeling van de woningen, het openbaar gebied en het onderlinge sociale contact centraal stonden. Ook kopers waren welkom om deel te nemen aan deze actieve bewonersgroep en kennis te maken met hun nieuwe buren en wijk.

De woningen
Alle woningen in Rosmolen zijn ontworpen door KAW en Bedaux de Brouwer Architecten in een vergaande samenwerking en zijn geïnspireerd op de architectuur van de oude woningen met een bijzondere detaillering. De woningen zijn door Janssen de Jong Bouw Zuid gebouwd volgens het ToPlan woningconcept.

Lees meer over dit project