Op zaterdag 11 mei a.s. vindt de 5editie plaatst van het ‘Rundje um ut Hundje’ in het centrum van Horst. Janssen de Jong OnderhoudPlus is trotse naamsponsor van de 10 kilometer. Hiermee ondersteunen we niet alleen het sportieve evenement, maar ook het prachtige goede doel FunPop! Daarnaast lopen Janssen de Jong medewerkers ook zelf mee: om hun sportieve prestaties te laten zien of gewoon voor de gezelligheid.

Ut Rundje
Het Rundje dankt zijn naam aan het hondje dat als standbeeld in het centrum van Horst is vereeuwigd. De naam van dit standbeeld is in het Horster dialect ‘Hundje van Hôrs’ en is gebaseerd op het oude, bekende versje: ‘Hedde dôrs? Godde naor Hôrs. Dao hebbe ze en hundje. Dát pist ów in ’t mundje!’ (Heb je dorst? Dan ga je naar Horst. Daar zit een hondje. Dat plast je in het mondje!). Het parcours van deze avondloop is een ‘rondje’ om dit beeld en is dus echt een ‘rondje om het hondje’. Oftewel in het Horster dialect: Rundje um ut Hundje.

Goede doel
Het hardloopevenement toont zijn maatschappelijke betrokkenheid door een deel van de opbrengst te schenken aan FunPop, een tweedaags belevingsfestival in Horst aan de Maas, bedoeld voor mensen met een beperking. Rundje um ut Hundje heeft zich daarnaast verbonden aan het initiatief Gezondste Regio 2025.

Janssen de Jong OnderhoudPlus team
Naast naamsponsor van de 10 kilometer lopen we ook met een Janssen de Jong OnderhoudPlus team mee. Een leuke manier om samen een avond ontspannen te sporten, goed voor het teamgevoel en de gezondheid van onze medewerkers. Is 10 kilometer voor sommige te ver, dan kan men uiteraard ook kiezen voor 5 kilometer.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.rundjeumuthundje.nl