Donderdag 24 september heeft Janssen de Jong Bouw een overeenkomst getekend met Wonen Zuid voor de realisatie van 36 woningen in Horn. Voorafgaand aan de bouw zullen eerst de 36 bestaande woningen worden gesloopt.

Aan de Maaslandstraat in Horn liggen 36 bungalows die eind jaren ’60 gebouwd zijn en die eind jaren ’80 een upgrade hebben gehad. Gezien de leeftijd van de woningen is Wonen Zuid een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om de woningen te verduurzamen. Uit het onderzoek is gebleken dat een grote renovatie niet de gewenste duurzaamheidsambities van Wonen Zuid zou opleveren. Vandaar dat er is besloten om de bestaande woningen te slopen.

De nieuwbouw

De Maaslandstraat heeft een belangrijke positie in de toegang van de Gemeente Leudal. De stedenbouwkundige van het plan is behalve met de architectuur van de woningen ook met de ligging en infrastructuur aan de slag gegaan.

Harold Lardinois (Wonen Zuid) en Louis Camps ondertekenen de overeenkomst.

In het plan komen diverse woningtypen waardoor verschillende doelgroepen er kunnen wonen. Daarnaast komt er een groene ader waarin bewoners elkaar kunnen ontmoeten en wordt de Maaslandstraat aangesloten op de naastgelegen woningen, het aangrenzend groen en de prachtige natuur.