Een bedrijf dat niet innoveert staat stil. Daarom zijn wij continu op zoek naar innovatie en creativiteit in ons bedrijf, maar ook bij mogelijke partners. In de KVK Business Challenge brengt de Kamer van Koophandel het mkb en grote bedrijven bij elkaar, om samen aan een oplossing te werken. Onze challenge? Hoe kunnen we de stap maken naar afvalloos bouwen?

KVK Business Challenge is een online platform waarbij corporates en mkb’ers samenwerken en echte vraagstukken op een innovatieve manier oplossen. Startups, zzp’ers en mkb-bedrijven kunnen zich op KVK Business Challenge aanmelden voor uiteenlopende uitdagingen. Het doel is om samen met de corporates creatieve oplossingen te bedenken.

Afvalloos bouwen

De bouwsector is nummer 1 van de meeste afval producerende sectoren, met ruim 23% van alle afvalproductie. Gezien de noodzaak om steeds milieuvriendelijker en betaalbaarder te bouwen is dit een opgave welke veel aandacht behoeft. Gelet op de volumes van het afval zijn de grootste dragers (bij Janssen de jong bouw);

  • Bouw en sloopafval, met name, isolatie/ harde kunststoffen (PVC)/ kartonnen verpakkingen/ overig verpakkingsmaterialen
  • Hout B: pallets en plaatmateriaal
  • Schone puin: metselstenen / beton / cement

Janssen de Jong Bouw wil dit afval graag bewust en controleerbaar verminderen. Hierbij willen wij niet uitgaan van recycling of afval scheiden, maar juist uitgaan van het zoveel mogelijk vooraf voorkomen van afval.

Ga de challenge aan

Zie jij de uitdaging om samen met ons bij te dragen aan een afvalloze bouwtoekomst? Wil jij samen met één van de grotere spelers in de Nederlandse bouwindustrie aan tafel zitten om na te denken over de bouw in de toekomst?

Neem dan contact op met Joey Zwarts, innovatiestrateeg bij Janssen de Jong Bouw.

j.zwarts@bouw.jajo.com
+31 88 355 93 55