Met ingang van 1 december start Janssen de Jong Bouw samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling een nieuwe vestiging op kantorenpark ‘De Gelderse Poort’ in Arnhem. Deze vestiging biedt niet alleen de mogelijkheid om de regio Arnhem beter te bedienen, het staat ook symbool voor de circulariteitsambitie van beide bedrijven. 

Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep: “In de regio Arnhem en midden Nederland ligt een aanzienlijke woningbouwopgave. Om deze vraag goed te kunnen bedienen, is het voor ons van belang dat we zelf ook aanwezig zijn. Als organisatie staan we graag dicht bij onze klanten en medewerkers. De keuze voor een vestiging in Arnhem was dan ook een vanzelfsprekende stap. Met ons modulaire woningbouwconcept ModuFair hebben we een passend antwoord op de vraag naar snelle en betaalbare woningbouw. Daarnaast zie ik overeenkomsten met de circulariteitsambities van deze markt.”

Bewustwording van circulariteitsgedachte
De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van het afval in Nederland en 35% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de bebouwde omgeving. Om daarin verandering te brengen, staat bij de Janssen de Jong-bedrijven het thema circulariteit hoog op de agenda. “We denken kritisch en creatief na over het toepassen van circulaire materialen en grondstoffen in al onze projecten. Deze aanpak hebben we ook toegepast bij de inrichting van ons nieuwe kantoor. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal”, licht Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, toe. “Zo creëren we een inspirerende omgeving waarin de bewustwording groeit. Bij onszelf, maar ook bij klanten!”

Als organisatie staan we graag dicht bij onze klanten en medewerkers. De keuze voor een vestiging in Arnhem was dan ook een vanzelfsprekende stap.

 

Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep

Ontmoeten versus focus
Hal2 – Interieurontwerp en Realisatie tekende het ontwerp van het kantoor en kreeg de opdracht om ruimte te maken voor ontmoeten versus focus. Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “Deze nieuwe vestiging is een echte ontmoetingsplek. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor collega’s uit de verschillende vestigingen. We weten allemaal dat thuis aan de keukentafel de beste gesprekken gevoerd worden. Daarom hebben we naast vergaderruimtes ook een mooie woonkeuken laten plaatsen. Daarnaast zijn er voldoende flexplekken waar rustig gewerkt kan worden.”

Materialen met een verhaal
Voor het interieur is gekozen voor materialen die duurzaam of circulair zijn of die toekomstwaarde hebben. Denk aan refurbished bureaus, kuipstoelen gemaakt van koffiedik, lichtobjecten met koppelstukken uit steigerbouw, oude bedrijfskleding voor de stoffering van een bank en modulaire kasten. In samenwerking met zusterbedrijven New Horizon en Koninklijke Woudenberg zijn hiervoor sloopmaterialen ‘geoogst’ bij projecten als theater Carré, Paleis Het Loo en Hudson’s Bay Rotterdam.

Samen
Alkin: “Kennisdeling en samenwerking is van cruciaal belang, zowel binnen Janssen de Jong Bouw als met de zusterbedrijven van Janssen de Jong Groep. Vanuit hier gaan we gezamenlijk de schouders onder deze regio en onze circulariteitsambitie zetten.”

De Arnhemse vestiging van Janssen de Jong Bouw bevindt zich aan de Meester B.M. Teldersstraat 7, 6842 CT Arnhem.