Donderdag 18 april jl. hebben we, samen met de kopers, gevierd dat we het hoogste punt van de bouw van Erve Solms’ hebben bereikt. Erve Solms is een nieuwbouwplan in het centrum van Oirschot en bestaat uit 13 gezinswoningen en 22 appartementen die we in opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling bouwen. Uiteraard markeerden we dit feestelijke moment officieel door de vlag uit te hangen. Voor de kopers was er extra reden voor feest, zij konden vandaag voor het eerst de bouwplaats op om hun aanstaande woning te bekijken.

Bouwvordering
Projectleider Hans Verkerk van Janssen de Jong Bouw lichtte toe dat de bouw, ondanks de vertraging die door de vele regenval is opgelopen, nog steeds goed vordert. Deze week worden de kappen van de woningen in blok B geplaatst en ook bij de appartementen is de tweede verdieping bereikt. Naar verwachting worden de eerste woningen rond de bouwvak opgeleverd.

Rijk verleden
Erve Solms bevindt zich op het achterterrein van Hof van Solms. Dit rijksmonument is één van de meest markante gebouwen in Oirschot en heeft een geschiedenis die teruggaat tot ver in de 17e eeuw. De architectuur van de nieuwbouw is geïnspireerd op de woningen in de directe omgeving. Door middel van kunstwerken die aan de gevels van het appartementengebouw en de woningen aan de Vredenburgh komen, krijgt het rijke historische verleden een zichtbare plaats in de nieuwe wijk.

Zowel voor gezinnen als starters
Alle 13 woningen en 22 appartementen van Erve Solms zijn verkocht. De woningen zijn aangeboden in verschillende prijscategorieën: sociale en middeldure appartementen, hoek- en tussenwoningen en vrijstaand geschakelde woningen. Zowel voor gezinnen als starters op de markt.