Op dinsdag 21 mei 2024 hebben we het hoogste punt gevierd op de bouwplaats van het project de Tuinen fase 1 in Best. Hier bouwen wij in opdracht van Zuidgrond B.V. (een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling) 10 rij- en tussenwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. Alle kopers waren uitgenodigd en konden, nadat projectmanager Hans Verkerk hen had bijgepraat over de voortgang van het project, onder het genot van een hapje en een drankje hun toekomstige woning bekijken. Het was een gezellige bijeenkomst waarbij het weer helaas niet helemaal meewerkte maar gelukkig was het in de woningen zelf droog. 

Versneld bouwen
De woningen in de Tuinen worden gebouwd met een bouwmethode waarbij een groot deel van de woningen in de fabriek wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de bouw op de bouwplaats een stuk sneller gaat. Officieel zijn de kappen al even geleden geplaatst maar om ervoor te zorgen dat de kopers ook al ín hun toekomstige woning kunnen kijken, is hier met de hoogste puntviering op gewacht. Gelukkig hoeven ze hierna niet lang meer te wachten. Naar verwachtingen worden de woningen van fase 1 in september 2024 opgeleverd.

Start verkoop deelplan 2
Ook voor woningzoekenden was er goed nieuws. BPD is druk bezig met de voorbereiding van deelplan 2, bestaande uit 2 vrijstaande woningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. In juli start hiervan de presale en de start verkoop is in september.

Aarlesche Erven
De Tuinen is een gezamenlijke ontwikkeling van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling en is één van de deelplannen van de nieuwbouwwijk Aarlesche Erven in Best. In deze nieuwe, groene woonomgeving worden de komende jaren 880 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Deelplan De Tuinen biedt een gevarieerd woningaanbod dat goed aansluit bij verschillende behoeften. Zo komen er hoek- en rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen.