Op donderdag 4 november vierden woningbouwvereniging Woonmeij en Janssen de Jong Bouw samen met de nieuwe bewoners het hoogste punt van de 23 woningen aan de Meidoornstraat en Seringenlaan in Sint-Michielsgestel. Ze vervangen de 16 woningen die begin dit jaar werden gesloopt. Deze voldeden bouwtechnisch niet meer aan de eisen van deze tijd. Onder toeziend oog van de kraanmachinist plaatsten Mark Wonders, directeur-bestuurder bij Woonmeij, Lianne van der Aa, wethouder gemeente Sint-Michielsgestel en Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid voor deze gelegenheid de laatste kap op één van de woningen.

De vlaggen hingen in top en de frietkraam stond klaar om het hoogste punt te vieren. Niet alleen de bouwvakkers waren aanwezig bij de viering van het hoogste punt maar ook waren er veel nieuwe huurders. Zij raakten niet uitgepraat over hun nieuwe woning en hoe snel er wordt gebouwd. Maar natuurlijk waren zij ook heel benieuwd naar hun nieuwe buren. Een aantal van hen hebben al kennis kunnen maken.

In oorsprong was het project opgenomen voor gevelvervanging in de meerjarige onderhoudsplanning voor het jaar 2013-2014. Tijdens de voorbereiding van de gevelvervanging en het opstellen van de stichtingskosten bleek uit de rendementsvergelijking dat het beter zou zijn om over te gaan tot vervangende nieuwbouw. Na een inkoopselectie gebaseerd op de Best Value methode bleek dat Janssen de Jong Bouw kans zag om 23 woningen (7 extra) te realiseren op het bestaande perceel.

“De woningen worden gebouwd volgens ons modulaire bouwconcept ModuFair. Hierdoor kunnen we de bouwtijd aanzienlijk verkorten en zodoende ook de overlast voor de buurt verminderen.”, aldus Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid. De woningen voldoen aan het NOM-keurmerk (Nul Op de Meter) en EPV-energieprestatievergoeding. Directeur-Bestuurder Mark Wonders: “Ik ben heel blij voor de bewoners dat ze op korte termijn hun nieuwe woning kunnen betrekken. Deze duurzame woningen hebben een laag energieverbruik en dat zullen ze ook merken in hun woonlasten”. De komende periode wordt er gewerkt aan de afwerking van de woningen en volgt de aanleg van de parkeerplaatsen.

De bouw van de 23 woningen is in september 2021 gestart en begin 2022 krijgen de toekomstige bewoners de sleutel.

Onder grote belangstelling van toekomstige bewoners werd de laatste kap op de woning gehesen. Meer weten over het project ’23 woningen Meidoornstraat en Seringenlaan’ te Sint-Michielsgestel? klik dan hier.

Een eerlijk bouwconcept

ModuFair is een eerlijk bouwconcept waarmee we betaalbare woningen met een korte bouwtijd realiseren. Alle woningtypen zijn mogelijk, zowel grondgebonden als gestapeld. Zo maken we woongeluk voor iedereen toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over ModuFair.