We hebben weer een mooie mijlpaal bereikt op het project ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo! Met de bouwvak in het vizier is de zevende verdieping, en daarmee ook het hoogste punt van het 28 meter hoge appartementengebouw bereikt. In opdracht van Woonwenz realiseren wij op een toplocatie aan de Maaskade het architectonisch hoogwaardige en duurzame woongebouw ‘Aan de Stadsmuur’. In totaal komen hier 34 sociale huurwoningen voor kleinere gezinnen en 15 parkeerplaatsen.

Bijna exact een jaar geleden vierden we samen met Woonwenz en de gemeente Venlo de start van de bouwwerkzaamheden. Doordat de bouwplaats ingeklemd ligt tussen de Maas, Grenswerk, de nieuwe appartementen en de achterkant van de Maaspoort is er weinig ruimte voor aanvoer en opslag. Om deze reden hebben we het bouwproces vooraf al digitaal doorlopen en worden bouwmaterialen ‘just in time’ aangeleverd. Daarnaast hebben we bij de funderingswerkzaamheden rekening moeten houden met restanten van de oude stadsmuur in de grond.

Een speciale felicitatie gaat uit naar bouwteam ‘Aan de Stadsmuur’ die op deze uitdagende bouwlocatie een schitterend gebouw weet neer te zetten. En natuurlijk vieren we deze mijlpaal niet alleen met een gehesen vlag, maar ook met een welverdiende frietkar voor lunch!

Na de bouwvak gaan we verder met de gevels en afbouwwerkzaamheden.