Op woensdag 9 januari werd er met toekomstige bewoners en samenwerkende partijen de start van de bouw gevierd van 24 grondgebonden woningen in het plan Het Kapiteel in Zevenaar. Inmiddels zijn we paar maanden verder, een mooi moment om terug te blikken op dit mooie project.

Het Kapiteel. De projectnaam verraadt het eigenlijk al, wonen in een historisch gebied. Een jaar geleden was er behalve een plan nog niets. Inmiddels zijn de contouren van een nieuwe wijk duidelijk zichtbaar. Het Kapiteel in Zevenaar is een wijk waar veel aandacht wordt besteed aan duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. In het plan worden 6 vrijstaande woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn langs de buitenranden van het plangebied gesitueerd. Naast de vrijstaande woningen worden er 10 halfvrijstaande woningen, 4 hoekwoningen en 4 tussenwoningen gebouwd.

Tijdlijn

Februari 2018:
Janssen de Jong Projectontwikkeling wint tender. De gemeente Zevenaar heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling geselecteerd voor de woningbouwontwikkeling van fase 3 van De Stede, in de wijk Groot Holthuizen te Zevenaar.

Juni 2018:
Start verkoop. Tijdens deze bijeenkomst in Centrum 4.0 zijn de definitieve koopprijzen bekendgemaakt.

September 2018:
De eerste overeenkomst werd ondertekend. Bouwkavel 14 is officieel verkocht! Later die maand werden ook kavel 1, 3, en 9 verkocht.

November 2018:
We zijn gestart met de bouw. De kavels werden uitgegraven en er werd gestart met de funderingswerkzaamheden.

December 2018:
Er zijn nog slecht 5 kavels beschikbaar. Het gaat hard met de verkoop.

Januari 2019:
Samen met toekomstige bewoners en samenwerkende partijen werd de start van de bouw gevierd. Wethouder Hans Winters nam de aftrap door de eerste steen te metselen. Daarna kregen de bewoners de gelegenheid om persoonlijke spullen in een tijdcapsule te stoppen en deze vervolgens op hun eigen kavel te begraven.

April 2019:
Inmiddels is ook de laatste woning verkocht.

De eerste opleveringen vinden naar verwachting plaats voor de bouwvak.