header

Het Buurtkastje

Met het Buurtkastje voorkomen we voedselverspilling en brengen we mensen bij elkaar!

Het buurtkastje is een sociale ontmoetingsplek voor iedereen. Het doel is tweeledig: voedselverspilling voorkomen en mensen bij elkaar brengen. Dit geeft een win-win situatie. Het principe is simpel: ‘geef wat je kunt missen & pak wat je nodig hebt!’

Ambassadeur worden van een buurtkastje, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je de flyer voor het buurtkastje gelezen, ben je enthousiast geworden en zit je er misschien wel over te denken om ambassadeur van een buurtkastje te worden? Dan heb je vast de volgende vraag: Hoe steekt dat ambassadeurschap nu in elkaar? Bijgaand vind je een uitleg over het ambassadeurschap en mogelijke initiatieven.

Ambassadeurschap buurtkastje

Wij verzorgen de productie, de levering en de plaatsing van het buurtkastje op de daarvoor aangewezen plek. Dit gebeurt geheel kosteloos. Daarnaast informeren wij de omwonenden over het plaatsen van het buurtkastje en melden wij het buurtkastje aan bij Stichting SoGoed. Ook zullen wij, in overleg met jou, met de buurt communiceren over wie de ambassadeur is van het buurtkastje. Als ambassadeur wordt jij dan het aanspreekpunt voor het buurtkastje in de wijk en zorg je ervoor dat het kastje schoon en netjes blijft. Ook controleer je periodiek of de THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot) van de producten in het buurtkastje nog niet verlopen zijn. Producten die over datum zijn haal je uit het buurtkastje.

Het kastje staat, en nu?

Als ambassadeur van het buurtkastje kun je je rol zo groot maken als je zelf wil. Dit kun je doen door verschillende initiatieven zoals: afspraken maken met leveranciers van producten, zoals de plaatselijke supermarkt of teler die restpartijen doneert aan het buurtkastje. Daarnaast kun je als ambassadeur het buurtkastje onder de aandacht brengen via sociale media (Facebook, Instagram), events organiseren, de buurt informeren, etc.

Nog steeds enthousiast? Meld je dan aan als ambassadeur van een buurtkastje via ons e-mailadres: info.oost@bouw.jajo.com

Janssen de Jong Projectontwikkeling, Janssen de Jong Bouw, Janssen de Jong OnderhoudPlus en Prefab Hout Constructies Hardenberg sponsoren het buurtkastje. Maar zonder uw hulp is het geen succes! Daarom zijn wij blij met ambassadeurs die het buurtkastje willen beheren en onderhouden. Zodat zowel het kastje als de inhoud in goede staat blijft. 

Meer weten over het Buurtkastje en Stichting SoGoed? Klik dan op onderstaande button.

Het Buurtkastje is een gezamenlijk initiatief van Stichting SoGoed, Janssen de Jong Bouw, Janssen de Jong Projectontwikkeling, Janssen de Jong OnderhoudPlus en Prefab Hout Constructies Hardenberg.