Wethouder Rudy Tegels van de gemeente Horst aan de Maas heeft de Happy New Home boompjes overhandigd aan de kopers van de 34 woningen van fase IV van nieuwbouwwijk De Afhang in Horst. Met de oplevering van deze woningen is een nieuwe mijlpaal bereikt in dit project.

De 34 woningen maken deel uit van fase IV van nieuwbouwplan ‘de Afhang’ in Horst. Kenmerkend voor ‘de Afhang’ is dat de nieuwe bebouwing aansluit bij de bestaande bebouwing met een voor Horst herkenbare architectuur. De woningen zijn ontwikkeld door Zuidgrond B.V., een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling. Na een snelle verkoopperiode is Janssen de Jong Bouw eind oktober 2020 gestart met de bouw.

ModuFair-concept
Het betreft een mix van 10 eengezinswoningen en 24 levensloopbestendige woningen, gebouwd volgens ons ModuFair-concept. Hierbij worden de woningen grotendeels geprefabriceerd en daarna als betonnen casco elementen op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kan er snel gebouwd worden. Doordat er minder bouwverkeer nodig is, is de CO2-uitstoot bovendien lager dan bij traditioneel bouwen.

Rudy Tegels, wethouder gemeente Horst aan de Maas: “Woningen toevoegen, zodat er voor iedereen iets te kiezen is, heeft onze volle aandacht. We zetten daarom samen de schouders onder veel plannen en ideeën. Dan is het extra mooi dat ik hier de inwoners spreek waar we het voor doen. Mensen die staan te trappelen om te verhuizen naar hun nieuwe huis.”

Ilse Nellen, senior projectmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, dragen wij ook graag bij aan een nog groenere woonomgeving. In dit geval in de vorm van een Happy New Home boom voor in de tuin. Een blijvende herinnering aan een bijzonder moment! Bovendien fleurt de tuin er direct van op. Wij wensen de bewoners veel woongeluk in hun nieuwe woning in deze prachtige woonwijk.”

Happy New Home Boom

De Happy New Home Boom is als ‘quick win’ ontstaan uit het JAJO INNOVATIE LAB. Tweemaal per jaar doorlopen de medewerkers van Janssen de Jong Bouw, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong OnderhoudPlus een innovatietraject rond een gericht thema. Uit de 93 ingezonden ideeën zijn drie experimenten geselecteerd die uitgewerkt worden én drie quick wins die meteen geïmplementeerd zijn. Zoals de Happy New Home Boom.