Halfjaarcijfers 2016: Janssen de Jong Groep trekt positieve lijn door

08.09.16

Kerncijfers

  • Omzet 1e halfjaar: €131 miljoen (1e halfjaar 2015: €128 miljoen)
  • Operationeel resultaat (EBIT) 1e halfjaar (exclusief bijzondere last): €5,35 miljoen (1e halfjaar 2015: €3,85 miljoen)
  • Resultaat na belasting 1e halfjaar (exclusief bijzondere last): €4 miljoen (1e halfjaar 2015: €3 miljoen)
  • Werkvoorraad juli 2016: €276 miljoen (juli 2015: €199 miljoen)

De cijfers van Janssen de Jong Groep over het eerste halfjaar van 2016 geven aan dat het concern de positieve lijn van 2015 dit jaar doortrekt. De ambitie voor 2016 ligt qua omzet en resultaat duidelijk hoger dan die van vorig jaar, waarbij de voor 2016 geformuleerde doelstellingen zich conform budget ontwikkelen.

De dochterondernemingen binnen het cluster Caribbean behaalden wederom goede resultaten. Deze bedrijven voeren ook grote projecten uit en hebben onder meer de opdracht voor het realiseren van een nieuwe terminal voor Hato International Airport te Curaçao in uitvoering. De vooruitzichten voor de Caribische bedrijven van de bouwgroep blijven dan ook onveranderd positief. Binnen het cluster Projectontwikkeling & Bouw is in vergelijking tot de eerste helft van vorig jaar ongeveer een gelijk aantal woningen verkocht, waarbij het rendement op de projecten is verbeterd. Binnen dit cluster heeft Koninklijke Woudenberg Ameide enkele aansprekende restauraties en een groot renovatieproject verworven. Van de dochterondernemingen binnen het cluster Bedrijfshuisvesting heeft Hercuton in het eerste halfjaar enkele omvangrijke projecten in zowel portefeuille als uitvoering genomen, terwijl Hafkon International en Remco internationale projecten blijven verwerven en uitvoeren.

Hans Smits, CEO: “Onze groep profiteert van haar brede kennis en expertise en de markten van de verschillende dochterondernemingen. De mogelijkheden en kansen die zich voordoen worden benut. In de Caribbean blijven wij door onze lokale kennis, omvang en slagkracht een veelgevraagd(e) (neven)aannemer. In Nederland trekt de woningmarkt goed aan en blijven wij volop bezig met het vermarkten van duurzame en energieneutrale woningen, scholen en bedrijfshuisvesting. En ook internationaal – in Afrika, Oost-Europa en de Caribbean – blijft vraag naar de hoogwaardige oplossingen die onze bedrijven op het gebied van bedrijfshuisvesting bieden. De gerealiseerde netto marge van 3 procent over de omzet is 50 procent hoger dan die van vorig jaar, maar nog steeds niet op het gewenste niveau na belastingen van 4 à 5 procent. Onze focus blijft dan ook continue gericht op het bieden van slimme oplossingen en het steeds effectiever en efficiënter maken van onze bedrijfsprocessen, met het maximeren van de klantwaarde als doel. De verwachting is dat Janssen de Jong Groep over heel 2016 bij een omzet van € 330 miljoen, een positief netto resultaat van € 10 miljoen zal realiseren”.

Janssen de Jong Bouw is onderdeel van de Janssen de Jong Groep