Hoe bereik jij je ‘Olympische vorm’? Deze vraag stond centraal tijdens de tweede Jong JaJo inspiratiesessie die op donderdag 12 mei jl. plaatsvond in het kantoor van Hercuton in Nieuwkuijk.

Onder leiding van ex top turner Herre Zonderland dook de jonge garde van Janssen de Jong Bouw, Janssen de Jong OnderhoudPlus en Hercuton in een aantal bewustwording-sessies op het gebied van energiemanagement en vitaliteit. “Want om optimaal te kunnen presteren is het herstel en rust net zo belangrijk als de prestatie zelf,” aldus Herre. “Iedereen snapt dat goed slapen, gezond eten en voldoende bewegen goed voor ons is. Maar als je begrijpt waarom dat zo is en wat er op zo’n moment gebeurt met je lichaam, dan kun je bewuste keuzes maken om je ambitie te verwezenlijken.”

Daarbij zijn het vaak de kleine dingen in je leefstijl die het doen. Heb je een drukke werkdag? Neem dan korte pauzes van 5 minuten. En plof daarna niet met een snelle pizza en Netflix op de bank. Dit geeft korte termijn voldoening maar draagt niet bij aan je herstel.

Na de inspiratiesessie werd de groep aan het werk gezet voor een interactieve workshop om vervolgens de nieuwe inzichten met elkaar te delen. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.