‘Eíndelijk was het dan zover! De kopers van de 20 appartementen van het project Het Oude Raadhuys mochten we uitnodigen om een kijkje te nemen op de bouwplaats in Zevenaar. Door de coronamaatregelen was er helaas geen mogelijkheid om de kopers eerder uit te nodigen. Er werd dus ook vol enthousiasme gereageerd op dit eerste officiële kijkmoment.

Het volledige bouwteam stond klaar om de kopers op deze zonnige dag te ontvangen. Onder het genot van verse koffie uit de koffierbar met een petit-four, konden kopers, wel nog steeds op anderhalve meter afstand, persoonlijk kennismaken met toekomstige buren.

Nadat alle kopers waren gearriveerd, heeft projectleider Sylvia Martens de kijkmiddag geopend en de kopers meegenomen in de voortgang. 

Aansluitend heeft Dave van der Heijden, ontwikkelaar namens Solidiam, kort iets verteld over de inrichting van de omgeving.

De kopers konden niet wachten om ook even naar boven te gaan om het eigen appartement te bewonderen. Onder begeleiding heeft iedereen zijn of haar eigen appartement mogen betreden en kunnen kijken hoe ver de werkzaamheden zijn. Kortom, een zeer geslaagde kijkmiddag!

Het Oude Raadhuys in Zevenaar

Op een markante plek in de Zevenaarse binnenstad worden 18 royale appartementen en 2 penthouses gerealiseerd. Op de plek waar ooit burgemeesters en wethouders de stad bestuurden, bouwt Janssen de Jong Bouw aan Het Oude Raadhuys.

De 20 appartementen tellen twee of drie slaapkamers en de ruime balkons bieden een mooi uitzicht over het Raadhuisplein, het Freulebos of de beschutte binnentuin. De woningen worden uitgerust met een comfortsysteem dat op een duurzame manier energie opwekt om de woningen te verwarmen of te koelen. Omdat de woningen zeer goed geïsoleerd zullen worden is voor de verwarming en verkoeling maar weinig extra energie nodig. Dit werkt kostenbesparend en comfortabel. Het complex wordt voorzien van een ondergrondse parkeergarage.

Een belangrijk onderdeel van het project is het verbouwen en weer in oude glorie herstellen van de oude raadzaal. In deze raadzaal wordt een horeca invulling van ca. 435 m2 gehuisvest. Daarnaast gaat het complex ruimte bieden aan ca. 1.400 m2 winkelruimte beschikbaar in units vanaf 150 m2.