Gemeente Zwolle heeft een uitvraag gedaan voor het ontwikkelen van 50 woningen in De Tippe in de nieuwe uitbreiding van gebied Stadshagen. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw mogen zich de trotse winnaars van deze uitvraag noemen. 

Het project bestaat uit 50 hoogwaardige woningen, gerealiseerd op een gemeentelijk uitgegeven kavel dat volledig wordt omringd door water. Het project kreeg daarom de toepasselijke naam ‘Het wEiland’. De woningen worden gebouwd volgens verscherpte BENG-eisen, wat betekent dat ze een stuk duurzamer en energiezuiniger worden dan de geldende voorschriften op dit gebied. Het diverse aanbod zal bestaan uit minimaal 10 middeldure koopappartementen, 25 vrije sector koopappartementen en 15 watervilla’s. Deze watervilla’s voorzien in een grote behoefte aan riante gezinswoningen. Onder het volledige plan komt een parkeerkelder met circa 90 parkeerplaatsen en bergingen en entrees. Het kelderdek wordt als groene gemeenschappelijke binnentuin ingericht.

Hoge kwaliteitsscore
Maar liefst 49 van de maximale 50 punten op het onderdeel ‘Kwaliteit’ werden gescoord. Uit het juryrapport blijkt de overweldigende waardering voor het plan: “Het hof en appartementengebouw zijn als één familie ontworpen. Er is sprake van een zeer herkenbare geleding van de gebouwen en opbouw aan de hand van samengestelde volumes. Het plan is klimaatadaptief, natuurinclusief en sociaal inclusief.” Robert-Jan Mellema, vestigingsmanager van Janssen de Jong Bouw Noord: “Ik ben ervan overtuigd dat we het verschil hebben gemaakt door dit project gezamenlijk, als één team, te benaderen. We kijken uit naar de bouwteamfase en realisatie van dit prachtige project.”

Start ontwikkeling woningen
‘Het wEiland’ wordt gebouwd in De Tippe als uitbreiding van Stadshagen. Naast Het wEiland worden in dit gebied meer woningen en voorzieningen gerealiseerd. De ontwikkeling van de woningen wordt nu opgestart. De verkoop start naar verwachting medio 2023, waarna de bouw eind 2023 kan aanvangen.