In ‘s-Hertogenbosch realiseert Janssen de Jong Bouw het nieuwbouwplan Amadeiro. Het voormalig KPN- terrein, voorheen een gesloten enclave, wordt een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Dit nieuwe stukje binnenstad is momenteel volop in aanbouw. In een korte serie belichten we de bijzonderheden van deze binnenstedelijke herontwikkeling.

In het tweede deel belichten we de impact van binnenstedelijk bouwen. Want wat als je naast een dergelijk omvangrijk bouwplan woont? Als directe buurman van Amadeiro stelt Peter van den Broek terecht de vraag: “Hoe kan ons gebouw en het wonen van ons, zo min mogelijk verstoord worden?”

Projectmanager Davy Machielsen en uitvoerder Ronald van Cleef van Janssen de Jong Bouw, hoofdconstructeur Philippe Laarhuis van Raadgevend Ingenieursburo van Nunen bv en Peter van den Broek vertellen over de impact van dit binnenstedelijke project op de omgeving en op het bouwproces.

Meer weten?

Benieuwd naar het project Amadeiro? Bezoek de projectpagina voor meer nieuwe, video’s en foto’s van Amadeiro of bekijk de bouwwerkzaamheden via live cam op de website.