In ‘s-Hertogenbosch realiseert Janssen de Jong Bouw het nieuwbouwplan Amadeiro. Het voormalig KPN- terrein, voorheen een gesloten enclave, wordt een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Dit nieuwe stukje binnenstad is momenteel volop in aanbouw. In een korte serie belichten we de bijzonderheden van deze binnenstedelijke herontwikkeling.

In deel 1 legt Rogier Rombouts, regiodirecteur zuid bij Boelens de Gruyter, uit waar Amadeiro voor staat. Boelens de Gruyter is initiatiefnemer van de herontwikkeling van dit voormalig KPN terrein. Als echte Bosschenaar is Rogier Rombouts nauw betrokken bij zowel de ontwikkeling als de omgeving.

Wethouder Roy Geers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch vertelt over het openbaar toegankelijk maken van een stuk stad dat voorheen gesloten was. Maar ook waarom Amadeiro zo goed past in ‘s-Hertogenbosch.

Louis Camps, algemeen directeur cluster Wonen van Janssen de Jong Groep, belicht de complexiteit van de bouwplaats en vertelt waarom hij Amadeiro zo graag bezoekt.

Meer weten?

Benieuwd naar het project Amadeiro? Bekijk het project of bezoek de website met live cam.

Tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 18 juni 2022, is de bouwplaats van Amadeiro geopend voor het publiek. U bent van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen (entree t.h.v. Oude Hulst).