Op donderdag 31 maart jl. vierden Janssen de Jong Bouw en Janssen de Jong Projectontwikkeling samen met wethouder Roy Geers van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de toekomstige bewoners de voortgang van de bouw van Kloosterdijck in Rosmalen. De bouw van deze 30 nieuwe woningen is in oktober 2021 gestart.
 
Kennismaken
Waar normaal gesproken de start bouw een mooi moment is om de vlag uit te hangen, was dit door Corona niet mogelijk geweest. Daarom werd besloten om de kijkmiddag extra feestelijk te vieren. Voor de toekomstige bewoners was het een middag waar naar uitgekeken was. Niet alleen was er gelegenheid om voor het eerst hun woning in aanbouw goed te bekijken, eindelijk kon er in persoon kennisgemaakt worden met de nieuwe buren.
 
En dat is natuurlijk best spannend”, volgens wethouder Roy Geers. “Maar vooral ook heel leuk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier straks met heel veel plezier woont. En zich hier helemaal thuis gaat voelen. Centraal in De Groote Wielen met alle voorzieningen in de buurt. Met als mooi vooruitzicht het nieuwe winkelcentrum. Want ook dat is een prachtige aanwinst voor De Groote Wielen.”
Voortvarende bouw
Na de mooie woorden van wethouder Roy Geers was het tijd om gezamenlijk te proosten op de voortvarende bouw van dit bijzondere project. Janssen de Jong Projectontwikkeling had als attentie voor de kopers nog een flesje bubbels met persoonlijk etiket geregeld.
 
Marcel Ruijsch, projectmanager Janssen de Jong Bouw: “Wat het project voor ons bijzonder maakt is dat we hier op een terp vanuit het binnenterrein bouwen. Maar ook het vele metselwerk. Dit is meer dan gemiddeld doordat alle woningen een plat dak hebben en het project ommuurd is.”
 
Kloosterdijck: eyecatcher op een terp
Het nieuwbouwproject Kloosterdijck bevindt zich aan de Vlietdijk, de entree van De Groote Wielen in Rosmalen. Het plan komt als een echte eyecatcher op een terp te liggen, omringd door water en natuurlandschap. Van buiten oogt het als een robuuste eenheid met een entreebrug en gemetselde tuinmuren. Het binnenterrein oogt fris door de lichte gevels met bijzondere metselwerkdetails en veel groen. Hier wordt straks ook geparkeerd op een S-vormig terrein dat iets verdiept in het binnenhof ligt.
 
Variatie aan woningen
De 30 koopwoningen zijn onderverdeeld in 8 hoek- en 22 tussenwoningen in verschillende grootten. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van een individuele luchtwarmtepomp en PV-panelen op het platte dak. De komende periode wordt er verder gewerkt aan de afronding van de woningen, de eerste bewoners ontvangen medio 2022 de sleutel.