Het weer zat niet helemaal mee op dinsdag 5 april jl. maar dat mocht de stemming niet drukken tijdens de feestelijke bouwviering van plan Dorps Dijkstraten in Best. Er was een tent, catering met gebakjes en hapjes. En natuurlijk de kopers van deze 23 woningen. Voor hen was dit het uitgelezen moment om met elkaar kennis te maken. Maar ook om hun toekomstige woning te bezichtigen. Die viel in sommige gevallen zelfs ruimer uit dan men verwacht had. Niet alleen de woning werd enthousiast ontvangen, ook over het bouwtempo was men aangenaam verrast.

Variatie en speelse accenten
In de 5e fase van de nieuwe wijk Dijkstraten in Best bouwt Janssen de Jong Bouw in opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling ‘Dorps Dijkstraten’. Dit nieuwbouwplan bestaat uit 23 duurzame woningen waaronder 2 vrijstaande woningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 13 rijwoningen (waarvan 6 sociale koopwoningen). Dit dorpse plan kenmerkt zich door de variatie van langs- en dwarskappen en afwisseling van rode, bruine of witte gevelstenen. Daarbij zorgen accenten zoals kaders rondom de voordeuren, luiken naast de ramen en de contrasterende donkergrijze franse balkons voor een chique aanblik. Grijs geschilderde kozijnen, antracietgrijze daken en het vele groen in de wijk maken het aantrekkelijke plan af.

ModuFair
De woningen worden gebouwd volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair. “Hierdoor kunnen we de bouwtijd aanzienlijk verkorten en zodoende ook de overlast voor de buurt verminderen”, aldus Ron Schamp, manager ModuFair bij Janssen de Jong Bouw. “In december is de bouw gestart en ik verwacht dat we de eerste woning eind juni op kunnen leveren. Door corona hebben we de viering van de start van de bouw uit moeten stellen. Met ModuFair verloopt het bouwtraject echter zó vlot dat we hier misschien beter kunnen spreken van een start ‘afbouwviering’.”

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft als aandenken van iedere koper een polaroid gemaakt bij hun toekomstige woning. Die kunnen ze in het houdertje doen dat ze cadeau hebben gekregen en straks een mooi plekje in hun nieuwe woning geven.

De verwachting is dat alle woningen voor de bouwvak opgeleverd zijn.

Een eerlijk bouwconcept

ModuFair is een eerlijk bouwconcept waarmee we betaalbare woningen met een korte bouwtijd realiseren. Alle woningtypen zijn mogelijk, zowel grondgebonden als gestapeld. Zo maken we woongeluk voor iedereen toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over ModuFair.