frisse duurzame school

Frisse Scholen

Het bouwen van Frisse Scholen is onze expertise.

Schoolbesturen vragen om verduurzaming. Om een onderhoudsvriendelijke frisse school. Ze willen graag de optimale ruimte bieden aan leerlingen en leerkrachten. Wij ontwikkelen en bouwen deze scholen en hebben inmiddels hebben we de nodige kennis verworven die schoolbesturen helpt bij een toekomstbestendige visie en een Frisse School. Daarbij hebben we de handen in één geslagen met Penta Rho; deskundig in organisatie & huisvesting. Als consortium ondersteunen we schoolbesturen en gemeenten in het optimaal benutten en gebruiken van de schoolgebouwen. We koppelen de onderwijskundige visie aan het potentieel van de gebouwen: welke kwalitatieve aanpassingen kunnen we doen om de school te verbeteren en de levensduur te verlengen aan de hand van Frisse Scholen.

De voordelen van een Frisse School?

  • Interactie met de opdrachtgever en gebruikers
  • Aansprekende architectuur en uitstraling
  • Integratie van alle activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen
  • Overzicht en beheersing van investerings- en exploitatiekosten
  • Functioneel dagelijkse beheer
  • Aandacht voor toekomstig gebruik
  • Toepassen van Meerjarig Onderhoud, waardoor inzichtelijke kostenpost

Verbeter de conditie van de bestaande school.

Bestaande schoolgebouwen halen vaak de huidige normen voor luchtkwaliteit, energieverbruik of comfort niet. Wij helpen met het in kaart brengen van wat nodig en haalbaar is om de school in topconditie te brengen. Energiebesparend of –leverend, de exploitatiekosten op een rijtje, duurzaamheid, het binnenklimaat… met ons bouwproces krijg je overal zicht op. Een hele zorg minder voor schoolbesturen die financiële verantwoordelijkheid dragen in een tijd waar zorgvuldig met budgetten moet worden omgegaan. De uitkomst van onze ’conditietest’ helpt jou te kiezen welke maatregelen het meest effectief zijn. Je hebt alle informatie om je meerjarenplan voor onderhoud en beheer te schrijven en er kan flink bespaard worden op de kosten.

Gerealiseerde projecten

BBS Boschveld,
‘s-Hertogenbosch

Basisschool Klaverblad,
Amsterdam

Noorderbreedte,
Baarn

Adriaan van den Ende,
Warnsveld

Gerard Dijkhuis Frisse School

Veel gemeenten en schoolbesturen vertrouwden hun Frisse School al aan ons toe. Als expert op het gebied van duurzame scholen willen wij dat vertrouwen onder geen beding schaden!

Gerard Dijkhuis

Projectleider

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking en beleving te optimaliseren.  meer informatie