Op 20 oktober jl. hebben Bart Kivits van Mooiland en Sanne Donker van Janssen de Jong Bouw Zuid de voorbereidingsovereenkomsten getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van 24 appartementen in Nuland, 36 appartementen in Boxmeer en 19 woningen in Herpen. Deze drie projecten zijn de eerste uit de ketensamenwerking die beide partijen begin dit jaar met elkaar zijn aangegaan. Janssen de Jong Bouw is één van de twee partners met wie Mooiland tot 2030 een ketensamenwerking voor hun nieuwbouwopgave is aangegaan.

”We zijn erg blij dat de eerste projecten van start gaan. Wij geloven heel erg in de meerwaarde van deze langdurige samenwerking. Hierdoor kunnen we onze processen optimaal op de wensen en organisatie van Mooiland inrichten. We gaan met elkaar aan de slag om betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen te realiseren waarin bewoners een fijn thuis vinden,” vertelt Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid.

Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland: “De afgelopen periode is door de projectteams met veel energie en enthousiasme gewerkt aan het vormgeven van deze duurzame samenwerking. De ondertekening van de eerste drie overeenkomsten is een mooi eerste resultaat hiervan. Door deze manier van samenwerken maken we optimaal gebruik van de kennis en kunde van onze partners. Zo zorgen we voor een betaalbaar en passend thuis voor onze bewoners en werken we aan een duurzame, circulaire toekomst.”

Drie projecten in ontwikkeling
Met de ondertekening van de voorbereidingsovereenkomst is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de eerste drie projecten. Het project in Boxmeer omvat naast de nieuwbouw van 36 sociale huurappartementen ook de sloop van twee bestaande appartementengebouwen in het plan Bakelgeert. Het plan in Herpen omvat 19 grondgebonden woningen aan de Sluitappel en Engelbeemd en het project in Nuland omvat de realisatie van 24 nieuwbouwappartementen aan de Kloosterstraat, inclusief de complete terreininrichtingen.

Ketenpartnerschap tot 2030
Er liggen voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. Goede samenwerkingen zijn daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is Mooiland in februari 2022 een negenjarig partnerschap aangegaan met vijf ketenpartners. Janssen de Jong Bouw geeft samen met Bouwmij Janssen invulling aan de nieuwbouwopgave. De partners Elk, Knaapen Groep en De Variabele renoveren en verduurzamen zo’n 450 woningen per jaar. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners.

Op Valentijnsdag 2022 heeft Mooiland een groot hart op pad gestuurd om de vijf ketenpartners te vragen om een duurzame en langjarige relatie aan te gaan. Net als in de liefde, is het ook in deze relatie leuk om je partner af en toe te verrassen. De start van de eerste nieuwbouwprojecten was voor Janssen de Jong Bouw een mooie gelegenheid om voor alle medewerkers van Mooiland een doosje chocolaatjes in de vorm van een hartje mee te nemen.

 

Het Valentijnsaanzoek nog eens terugkijken kan via deze link.