Oegema Transport uit Dedemsvaart opende begin dit jaar de deuren van één van de eerste GPR Gebouwen 4.4 in Nederland. Het nieuwe Fleet Trainingscentre met Oldtimer showroom kenmerkt zich door beperking van materiaalgebruik, een houten draagconstructie, het gebruik van uitsluitend duurzaam hout en energiezuinige installaties. Janssen de Jong Bouw Noord werd door de opdrachtgever aangewezen als bouwkundig en vaste aannemer. In het verleden realiseerde zij nagenoeg alle projecten voor Oegema Vastgoed.

“Een niet onverdienstelijke opdracht”, aldus Robert-Jan Mellema (vestigingsmanager) en Robert Wegdam (werkvoorbereider/projectleider) van Janssen de Jong Bouw Noord. “Dit pand onderscheidt zich qua duurzaamheid op veel fronten, maar springt ook visueel in het oog. Op basis van door ons eerder gerealiseerde projecten, waaronder Tenax in Ommen, hadden we reeds ervaring opgedaan met GPR 4.3. Niettemin vergde deze prestigieuze opdracht de nodige flexibiliteit van onze medewerkers. De relatief korte bouwtijd, de coronacrisis en stagnerende levertijden maakten dat we alle zeilen moesten bijzetten.”

De nodige aandacht
De nieuwbouw van het pand aan de Pascalstraat in Dedemsvaart stond al enige tijd op de planning van Sibbele Oegema en Gina Wielink. In eerste instantie was het hun intentie om een showroom te laten bouwen voor de oldtimers die in het verleden hun diensten rijkelijk hadden bewezen: Sibbele: “Jarenlang stonden ze geparkeerd in een bestaand gebouw waar ze niet tot hun recht kwamen. Het Oegema-gevoel ontbrak daar. Ik wilde het stuk historie van ons familiebedrijf meer tot zijn recht laten komen. Dat is gaaf. Het gebouw zou tevens een bestemming krijgen voor chauffeursinformatiedagen en klant- en groepsbezoeken. De oldtimers zijn naar de nieuwe showroom verhuisd waar ze op hun oude dag mogen rekenen op de nodige aandacht. Gina was enorm betrokken bij de nieuwbouw. Zij wist de zaak zo te finetunen dat de hele entourage het Oegema-gevoel nog eens benadrukt.”

Dit is slechts de inleiding van een artikel uit ‘Bouwen in het Oosten’, april 2022. Zij spraken met Sibbele Oegema en Gina Wielink van Oegema Transport en Robert-Jan Mellema en Robert Wegdam van Janssen de Jong Bouw Noord. Klik hieronder op de cover om het volledige interview te lezen over de totstandkoming van dit gebouw en waarom Oegema Transport ervoor kiest om met vaste partijen te werken.