Op donderdag 10 oktober vierden we op de bouwplaats van Geerpark in Vlijmen de start bouw van fase 2 en het hoogste punt van fase 3 van het project Goede Morgen. Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners werden deze mijlpalen feestelijk gevierd.

Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hendriks Coppelmans Ontwikkeling ontwikkelen het project Goede Morgen gezamenlijk onder de naam Geerpark B.V. Janssen de Jong Bouw realiseert fase 2 (53 koopwoningen) en Hendriks Coppelmans fase 3 (7 koopwoningen en 15 huurwoningen). Alle woningen zijn nul-op-de-meter. Geerpark is een duurzame, groene wijk, waar je comfortabel woont in een wijk die is gebouwd voor de toekomst.

‘Geerpark is één van de meest duurzame wijken van Nederland,’ aldus Joost Engelkes, ontwikkelingsmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling. ‘Er worden hier in totaal zo’n 800 woningen gebouwd, en wij zijn er trots op om hier als Geerpark B.V. een bijdrage aan te mogen leveren.’

Een bericht voor de toekomst

Na de mooie woorden van wethouder Kees van Bokhoven gaf projectleider Marcel Ruijsch een verdere toelichting op de status van de bouwwerkzaamheden. Hierna kregen de toekomstige bewoners van fase 2 de mogelijkheid om een tijdscapsule te begraven onder hun woning. Veel bewoners maakten hier gebruik van en hadden een persoonlijk bericht of voorwerp meegenomen. De tijdscapsule werd op ieders eigen kavel begraven en komt de komende decennia niet meer uit de grond. De toekomstige bewoners van de koopwoningen in fase 3 hesen gezamenlijk de vlag om het hoogste punt van de bouw te vieren. Volgende week vieren we samen met woningcorporatie Woonveste het hoogste punt bij de huurwoningen.

Na deze officiële momenten werd er onder het genot van een hapje en een drankje geproost op een voorspoedige bouw. Een mooie gelegenheid voor de toekomstige bewoners om alvast kennis te maken met de buren.