Janssen de Jong Bouw is door deltaWonen geselecteerd als bouwteampartner voor de realisatie van 63 appartementen in Hanzewijk Noord te Kampen. Hiervoor hebben Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen van Janssen de Jong Groep, en Menno van der Veen, Adjunct-directeur Vastgoed van deltaWonen, op 15 december jl. de afstandsverklaring getekend. Het ontwerp van Janssen de Jong Bouw beantwoordde de vraag naar conceptueel gestapelde appartementen en sluit aan op de circulaire ambitie van deltaWonen. Zo wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen en is het gebouw volledig losmaakbaar.

Modulair woningbouwconcept ModuFair
De appartementen worden gebouwd volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair van Janssen de Jong Bouw. Dit betekent dat gebruik gemaakt wordt van prefab circulaire betoncasco’s. Door deze efficiënte manier van bouwen kan het gebouw in slechts 12 maanden gerealiseerd worden. Met het oog op de toekomst zijn zo min mogelijk vaste constructies in het ontwerp opgenomen. Hierdoor is het gebouw losmaakbaar en kan het op termijn getransformeerd worden tot bijvoorbeeld een kantoorgebouw.

Menno van der Veen, Adjunct-directeur Vastgoed van deltaWonen: “We hebben de markt uitgedaagd om betaalbare circulaire woningen voor ons te realiseren waarmee duurzaamheid, toekomstbestendigheid en het woongeluk van onze huurders centraal staat. Janssen de Jong Bouw heeft daar met haar ontwerp het beste antwoord op gegeven.”

Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “In dit project komt alles samen waar wij voor staan: het realiseren van woongenot door zo snel als mogelijk betaalbare woningen te bouwen. Maar ook impact maken in het terugdringen van de CO2-uitstoot door circulair te bouwen. We zijn verheugd dat we in deltaWonen een partner hebben gevonden met dezelfde ambities en dat we samen in Kampen dit mooie project gaan realiseren.”

Passief huisprincipes
Het ontwerp van het appartementengebouw sluit aan op de jaren ’50 stijl die herkenbaar is voor Hanzewijk en voldoet aan de ‘passief huisprincipes’. Deze duurzame en toekomstgerichte manier van bouwen zorgt voor een extreem energiezuinig gebouw met optimaal wooncomfort. Tweeëndertig appartementen worden zelfs NOM opgeleverd. Bijna alle appartementen hebben een vaste maat van 70 m2 en een indeling waarbij het woongedeelte uitkijkt op de straat en de eetruimte op de groene binnentuin.

Het appartementengebouw komt in de buurt Hanzewijk Noord. Dit is het noordelijk centrumdeel in het gebied dat omgrensd wordt door de Dr. Damstraat, het Hanzeplein, de Colijnlaan en wijkcentrum Reyersdam. Naar verwachting start de bouw in oktober 2022.

 

ModuFair, een eerlijk bouwconcept

ModuFair is een eerlijk bouwconcept waarmee we betaalbare woningen met een korte bouwtijd realiseren. Alle woningtypen zijn mogelijk, zowel grondgebonden als gestapeld. Zo maken we woongeluk voor iedereen toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over ModuFair.