Vandaag vond in Lloyd Hotel Amsterdam de officiële lancering plaats van het boek ‘De Houtbouw Revolutie’. Met dit boek willen auteurs Pablo van der Lugt en Atto Harsta bouwen in hout stimuleren op weg naar een circulaire toekomst. Samen met Woody Building Concepts hebben we als Janssen de Jong Bouw een eigen editie van De Houtbouw Revolutie samengesteld.

Wij zijn enorm trots dat we in dit revolutionaire boek onze visie op bouwen in hout hebben kunnen weergeven. We geloven in deze manier van bouwen. De aarde hebben we slechts in bruikleen en generaties die volgen moeten hier ook van kunnen genieten. Onze bedrijfsprocessen zijn er dan ook op gericht om zuinig om te gaan met onze planeet.

Onze circulariteitsdoelstelling

We zijn op weg naar afvalloos bouwen en hebben ons ten doel gesteld dat alle projecten in 2025 voor minimaal 50% circulair zijn. De toepassing van kruislaaghout, ook wel cross-laminated timber (CLT) genoemd, is één van de middelen die we inzetten om onze circulariteitsdoelstelling te bereiken. Met hout als basis, investeren we met SPEE Architecten en Loop Development in seriematige woningbouw die gezond, circulair, biobased, energieneutraal en losmaakbaar is.

We leggen de lat hoger met onze ModuFair CLT woningen

Vanuit ons modulaire en demontabele woningbouwconcept ModuFair hebben we een variant op basis van CLT ontwikkeld. CLT is maar liefst 30% lichter dan beton en leent zich goed voor prefabricage en modulaire bouw; zowel grondgebonden als gestapeld.

De ModuFair CLT variant maakt het ons mogelijk om de lat nog hoger te leggen. Het geeft meer ontwerpvrijheid om te spelen met architectuur en maakt hogere duurzaamheids- en circulariteitsambities mogelijk. Doordat de woningen losmaakbaar, remontabel en aanpasbaar zijn, bieden we een product waarmee op lange termijn kan blijven voldaan aan de (veranderende) marktvraag.

Een prefab houten systeem zorgt bovendien voor een zeer korte bouwtijd. Dit houten bouwconcept is hierdoor in vele opzichten duurzamer, energiezuiniger, flexibeler en kent bovendien minder afvalproductie, naast dat er  CO2 wordt opgeslagen in het massief houten casco.

Hiermee dragen wij bij aan een gezondere én gelukkigere wereld!

“Als Nederlanders zijn we een baksteen land en moeten we wennen aan houtbouw. Terwijl hout een natuurlijke en duurzame grondstof is die veel toekomstige uitdagingen ondervangt. Het is een gezond bouwsysteem, vanuit de hele keten. Het geeft comfort en warmte.”

Louis Camps

algemeen directeur Cluster Wonen, Janssen de Jong Groep

Meer weten?

Meer weten over onze ModuFair CLT woningen? Neem dan graag contact op met Ron Schamp, Manager ModuFair Janssen de Jong Bouw, tel. 06 – 828 753 86 of r.schamp@bouw.jajo.com