Van de voordelen van BIM hoef je Robert Wegdam niet te overtuigen. Als BIM-modelleurwerkvoorbereider bij Janssen de Jong Bouw Noord in Hardenberg ziet hij dagelijks met eigen ogen hoeveel effectiever en efficiënter gebouwontwerpen tot stand komen met behulp van het interactieve gebouwmodel. “Met BIM heb je het gebouw al ‘gebouwd’ voordat je één steen hebt gelegd.”

Net als bij de andere Janssen de Jong-bedrijven worden in de projecten van ‘Noord’ sinds 2020 alle relevante ontwerp-, uitvoerings- en materiaalgegevens in het BIM-model verwerkt en nauwkeurig op elkaar afgestemd. Op de bouwplaats weet men dan precies wat ze kunnen verwachten en te doen staat. Robert: “Zo is al vroeg in het project helemaal duidelijk wie wat moet aanleveren en hoe, zodat iedereen achter het model kan staan. Het definitieve BIM-model dient als uitgangspunt voor het hele project.”

De voordelen van deze integrale ontwerp- en uitvoeringsaanpak zijn enorm, aldus de 32-jarige Hengeloër. “Met BIM weet je al heel snel tot op de millimeter nauwkeurig wat in elkaar past en niet. Eventuele knelpunten krijg je vroegtijdig in beeld, die je anders pas op de bouwplaats was tegengekomen.” Deze worden via het BimSync Document Management Systeem gecommuniceerd met onderaannemers, waardoor de lijntjes nog korter worden.

Robert: “Hierdoor voorkom je fouten en faalkosten en werk je op de bouwplaats veel sneller en efficiënter. Voor sommige collega’s was het eerst even wennen, maar ook zij zien de enorme voordelen. ‘Dat past allemaal wel heel erg mooi’, krijg ik dan te horen.”

“Met BIM heb je het gebouw al ‘gebouwd’ voordat je één steen hebt gelegd.”

Robert Wegdam

BIM-modelleur-werkvoorbereider, Janssen de Jong Bouw Noord

Wil je ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven van Janssen de Jong Groep vind je hier.