Ze studeerden samen HBO Bouwkunde bij Avans Hogeschool, deden hun afstudeeropdrachten bij het project Amadeiro van Janssen de Jong Bouw en werken inmiddels beide al ruim 6 maanden als werkvoorbereider bij Janssen de Jong Bouw. Een mooi moment voor Tjeerd Pijnenburg en Rick van Heesewijk om terug te blikken op hun afstudeerstage én de overgang naar werkvoorbereider.

Afstuderen bij Amadeiro: hoe was dat?

Als laatste stap van hun HBO Bouwkunde, liepen de mannen stage bij Amadeiro in Den Bosch. Een nieuw stukje binnenstad op het voormalige KPN-terrein. Het project is een combinatie van huurappartementen en utilitaire gebouwen. Bij Amadeiro deden Tjeerd en Rick onderzoek naar de Wet kwaliteitsborging voor utilitaire gebouwen. “Utilitaire gebouwen vallen onder de tweede klasse van de Wet kwaliteitsborging. Hoewel deze nu nog niet geldt, kan ons onderzoek wel gebruikt worden als Janssen de Jong Bouw wil graag proefdraaien bij een utilitair woningbouw project als Amadeiro”, legt Rick uit.

Rick en Tjeerd zijn vooral blij met de goede begeleiding die ze vanuit hun stagebegeleider Milan kregen. “We kregen veel vrijheid van onze stagebegeleider, maar werden ook heel goed geholpen. Hij stond altijd voor ons klaar en hielp ons de juiste richting op”, vertelt Tjeerd.

Van stage naar werken bij Janssen de Jong Bouw

Tijdens hun stage waren ze vooral op de bouwplaats te vinden. Toen ze na hun stage aan de slag gingen als werkvoorbereider, maakte ze kennis met de collega’s van Janssen de Jong Bouw in Son. De overgang van bouwplaats naar kantoor en van afstudeeropdracht naar werkvoorbereider is ze gelukkig goed bevallen!

“We werden goed meegenomen in het projectteam en de overgang van stage naar werken bij Janssen de Jong Bouw ging eigenlijk vanzelf” – Rick

Tjeerd vult aan: “Iedereen is heel toegankelijk binnen het bedrijf. Je kunt overal binnenstappen en bij collega’s terecht met vragen of voor een praatje. Deze informele sfeer is heel fijn.” Op de vraag of ze nog een advies hebben voor toekomstige medewerkers of stagiaires antwoordden zowel Rick als Tjeerd dan ook: komt goed! Tjeerd legt uit dat iedereen bereid is om je te helpen en dat er volop mogelijkheden zijn als je laat zien dat je het graag wilt. Rick bevestigt dit; “Naast de prettige manier van omgaan met elkaar, zijn er veel mogelijkheden en krijg je veel vrijheid.”.

Aan de slag als werkvoorbereider

Inmiddels werkt Rick als werkvoorbereider  op het project Hof van Solms in Oirschot, waar de bouw al is begonnen. Tjeerd is druk met de voorbereidingen voor Weverspoort in Helmond. Hij legt uit: “Als werkvoorbereider zorgen we ervoor dat alle materialen zijn ingekocht en op tijd op de bouw geleverd worden.” Rick vult aan dat ze bij Hof van Solms al wat verder zijn in het proces. “Inkoop is voor ons project al bijna afgerond, we zijn nu vooral bezig met de engineering. We zorgen er samen met het projectteam voor dat alles klopt zoals het op de tekening staat en alles op tijd op de bouw is. Als werkvoorbereider zorgen we er eigenlijk voor dat alles volgens planning verloopt.”

Zodra de bouw begonnen is, zijn ze ook regelmatig op de bouw te vinden. Zo werkt Rick 1 tot 2 dagen in de week vanuit de keet in Oirschot. “Het is goed voor onze ontwikkeling, maar ook fijn omdat de lijntjes kort zijn en je snel kunt schakelen. In principe doe ik hetzelfde werk, maar als er vragen zijn, kunnen we er met de uitvoerder meteen samen naar kijken. Dat is altijd fijn!”

Samen als favoriete kernwaarden

Samen studeren, afstuderen én aan de slag als werkvoorbereider: het mag geen verrassing zijn dat Tjeerd en Rick zonder twijfel ‘samen’ kozen uit de vijf kernwaarden (lef, oplossingsgericht, samen, transparant en trots) van Janssen de Jong Bouw.

Bij Janssen de Jong Bouw werken we vanaf de fase ‘afronding haalbaarheid’ in projectteams. Binnen het projectteam heb je als werkvoorbereider een hoge mate van zelfstandigheid. Tegelijkertijd kun je rekenen op nauwe samenwerking en aansturing van zowel de projectcoördinator alsook de projectmanager. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de ervaringen van Rick en Tjeerd, die benadrukken hoe belangrijk samenwerking is binnen het bedrijf: “Als werkvoorbereider werk je niet alleen zelfstandig aan je taken, maar ben je ook een integraal onderdeel van het projectteam, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s en leidinggevenden om het project succesvol te laten verlopen”.

Kom je ook bij ons team?

Zoals je kunt lezen, is samen bouwen aan geluk meer dan alleen een motto; het is dagelijkse realiteit. Wil je ook deel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.