Twee jaar geleden zat werkvoorbereider Iris Holtrop (24) nog in de collegebanken voor haar hbo-studie Bouwkunde in Enschede. Ze moet dus nog veel leren, vindt ze zelf. Daarom reist ze een paar keer per week naar de bouwplaats in Utrecht, in plaats van het kantoor in Hengelo. In Utrecht verbouwt Janssen de Jong Bouw Oost een nachtopvang voor dak- en thuislozen.

“Ik steek daar heel veel op van de echte bouwpraktijk. Die lange reistijden vanuit mijn woonplaats Glanerbrug heb ik er graag voor over”, vertelt Iris. “Op de bouwplaats heb ik direct contact met uitvoerder Mario Wilms, van wie ik veel kan leren.” Als werkvoorbereider zet Iris Holtrop alle stappen die nodig zijn om het project goed in gang te zetten en houden, zoals tekeningen controleren, inkopen voorbereiden en de afstemming met opdrachtgever gemeente Utrecht en het bouwteam. “Je moet heel precies werken. Dingen goed uitzoeken en info aanleveren aan de uitvoerder, zodat hij door kan en het bouwproces niet vastloopt.”

Hoewel Iris vroeger graag de architectuur was ingegaan, koos ze uiteindelijk voor de bouw. “Dan krijg je veel meer van de echte praktijk mee. En dat is wat ik wilde.” Vooral de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de contacten met veel verschillende partijen geven haar veel energie. Ze heeft het goed getroffen bij Jansen de Jong Bouw, vindt ze. “Echt een heel leuk bedrijf met leuke collega’s. Heel laagdrempelig ook. Je kunt zo op iedereen afstappen als je wat te vragen hebt.”

“Op de bouwplaats heb ik direct contact met uitvoerder Mario Wilms, van wie ik veel kan leren.”

Iris Holtrop

Werkvoorbereider, Janssen de Jong Bouw Oost

Wil je ook graag bij ons komen werken? Bekijk dan hier onze vacatures. We zoeken voor onze vestiging in Hengelo onder andere nog een ervaren werkvoorbereider. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven van Janssen de Jong Groep vind je hier.