“Ik werk het liefst aan de complexere projecten”, vertelt Hendrik Binnenmars (52). Deze hoofduitvoerder bij Janssen de Jong Bouw Noord is geboren en getogen in Sibculo, getrouwd, vader van drie kinderen en hoopt binnenkort opa te worden. In zijn vrije tijd houdt hij van klussen bij huis en voetbal kijken. “Ik ben een echte Heracliet”, zegt hij zelf. “Iedere thuiswedstrijd zit ik in het stadion van Heracles.” In zijn werk gedijt hij het best als er enige druk op de ketel staat. “Als ik weet dat ik iedere dag een wand moet storten en daar om 15.00 uur klaar mee moet zijn, vind ik dat fijn”, zegt hij. Zelf zet hij zich niet graag op de voorgrond maar voor de rubriek ‘Collega aan het woord’ vertelt Hendrik enthousiast over zijn loopbaan.

Vanzelfsprekend
De keuze voor de bouw was een vanzelfsprekende, vertelt Hendrik. “Mijn vader had een aannemersbedrijf. Bij ons thuis ging het nergens anders over dan over de bouw. Zo ben ik er ook ingerold. Uitvoering heb ik altijd mooi gevonden, het organiseren ligt me goed. Na de timmeropleiding heb ik meteen een uitvoerdersopleiding gedaan. Vrijwel direct daarna ben ik bij Van Dijk Bouw gestart waar heb ik bijna 24 jaar als uitvoerder heb gewerkt.” Zes jaar geleden werd Van Dijk Bouw na een faillissement door Janssen de Jong Bouw overgenomen. Samen met een groepje collega’s is Hendrik meegegaan. “Dat maakte de overgang toen wel makkelijk. Deze collega’s zitten trouwens nu nog in Hardenberg”, vertelt hij.

Spanning
Als hoofduitvoerder stuurt hij bij de grotere projecten de uitvoerder of meerdere voorlieden aan. Daarnaast regelt hij voor alle projecten van noord de personeelsplanning op de bouw en wordt zijn advies op prijs gesteld als er ergens knelpunten zijn. “Ik ben graag veelzijdig bezig. Ik krijg veel voldoening uit mezelf nuttig maken. Maar er moet ook wat spanning zijn, het moet niet te saai worden. Bij de overname heb ik daarom meteen aangegeven dat mijn voorkeur uitgaat naar grotere bouwprojecten waarbij ik de hoogte in kan gaan. Zoals het project Klein Corpus aan Semmelweisstraat in Groningen. Dat is het mooiste dat ik tot nu toe gemaakt hebt. Daar zat van alles in. Een divers gebouw met naast woningen ook een kinderopvang en een autolift”, vertelt Hendrik enthousiast.

Tevreden klant
Vragend wat hem aanspreekt aan het werk en het bedrijf vertelt hij: “Samen mooie bouwwerken realiseren en daar tevreden klanten aan overhouden. Qua organisatie is Janssen de Jong natuurlijk een grote, goed georganiseerde machine. Daar staat tegenover dat het team in de vestiging Noord niet groot is dus het blijft wel persoonlijk. Je merkt dat je mening hier telt, dat vind ik belangrijk.”

Ik ben graag veelzijdig bezig, mijn voldoening haal ik uit mezelf nuttig maken. Maar er moet ook wat spanning zijn, het moet niet te saai worden.

Hendrik Binnenmars – hoofduitvoerder

Tussen de mensen
Hij zet zichzelf niet graag op de voorgrond, ook niet op de bouwplaats. “Als hoofduitvoerder heb ik de leiding op de bouwplaats maar het liefst sta ik tussen de mensen. Ik probeer altijd een bepaalde sfeer te creëren en schaft graag samen met de ploeg. Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met iedereen gaat, ook privé. Wat dat betreft hou ik er niet van om te spreken over UTA en CAO-ers. Ik geloof dat je pas écht iets voor elkaar krijgt als je met elkaar samenwerkt. Dat is misschien ook wel inherent aan deze regio, men staat open voor elkaar en helpt elkaar.”

Goede keus
Op de vraag welke van de kernwaardes (‘trots’, ‘transparant’, ‘lef’, ‘oplossingsgericht’ en ‘samen’) van Janssen de Jong Bouw hem het meest aanspreekt, antwoordt hij: “Ik heb niet één bepaald punt dat eruit springt. Ik vind dat je ze allemaal nodig hebt en je moet niet voor één gaan.” Of hij met iemand een dagje zou willen ruilen, levert een evenzo resoluut antwoord op: “Wat mij betreft niet, het werk dat ik nu doe staat me prima aan. Ik heb denk ik een hele goede keuze gemaakt in het begin van mijn leven!”, aldus Hendrik.

Wil je ook graag bij Janssen de Jong Bouw werken? Bekijk dan hier onze vacatures. We zoeken voor onze vestiging in Hardenberg onder andere nog een stagiar(e) calculator MBO/HBO. Werken bij één van onze zusterbedrijven kan natuurlijk ook! Alle vacatures bij de bedrijven van Janssen de Jong Groep vind je hier.